onsdag 25 juli 2012

Skräms vi till tystnad av "hat"?

När vi kallas "rasister" då vi kritiserar invandring och islam - är det inte att skrämma oss till tystnad? Istället borde vi bemötas med kloka argument i en öppen debatt.
Kanske är det det Johan Lundberg, Axess, vill säga i "Hatmakarna"  i Expressen13 jun 2012.
Hat har ersatt förnuftiga argument i den politiska debatten:
"...den politiska diskussionen bland kulturskribenter och krönikörer generellt sett har kommit att bli mer och mer känslobaserad, och allt mindre kopplad till arguments hållfasthet och förankring i empiri och logiskt konsistent bevisföring.
Samtidigt är det naturligtvis ett effektivt sätt att oskadliggöra meningsmotståndarna, när man utpekar dem som drivna av hat.
"
Ett exempel är när Vilks dödshotas av islamister:
"... när debatten om Lars Vilks rondellhundsteckning tog förnyad fart några månader senare, var det ingen svensk kulturskribent som beskrev de radikala islamister som sade sig vilja döda Vilks som 'konsthatare'. I stället användes ordet 'hat' för att karaktärisera de förmodade intentionerna hos Vilks, som med sin provokativa teckning sades bidra till 'hatet mot muslimer'."
Debattörer använder hat när de saknar argument. Det är tydligt när de bemöter invandrings- och islamkritiker.
Om någon säger att "vi borde stoppa invandringen och ta hand om de som redan är här först" eller "pengarna räcker inte om vi tar in flera tusen somalier" då bemöts de inte med argument, utan de kallas "rasist" och "främlingsfientlig". De riskerar också att bli av med sitt jobb och tvingas förödmjuka sig och be om ursäkt. Ja, sanningen om invandringen har idag blivit tabu. Skrämmande.

Om en konstnär ritar en hund och hotas till döden av fanatiska islamister, så skuldbelägger man inte islamisterna, utan konstnären. Han får skylla sig själv för att han sprider "hat".

Islamisterna ses inte som kapabla att ta något ansvar för hur de reagerar när de känner sig kränkta. Törs vi inte behandla dem som vuxna människor? Har de redan skrämt oss till tystnad? Tyvärr verkar det så.

Som när Reinfeldt kritiserar Sverigedemokraternas kritik mot invandringspolitiken och inte kan hitta några argument. Istället tycks han mena att de får skylla sig själva om de möter hat och hot.
Han sa att
"allt våld och hot är förkastligt" och "samtidigt vill jag också påpeka en annan sak. Den som driver upp vi och dom tänkande och grundar sig på främlingsfientliga uppfattningar ska inte vara förvånad när den i grunden väldigt hatfulla sätt att se på relationen mellan människor också leder till att det blir mer våld mer hot i det öppna samhället."
Intellektuell ohederlighet vill jag kalla det. Vi skräms till tystnad.

Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar