fredag 27 april 2012

Gudmundson talar när andra tiger

I mina ögon är Per Gudmundson en av Sveriges viktigaste sanningssägare. Att han dessutom är journalist gör inte saken sämre. Så här skriver han på sin blogg om det faktum att muslimerna i Sverige nästlar sig in i maktens korridorer, ivrigt döljande sina antidemokratiska, antisemitiska och homofobiska åsikter:
"I helgen valdes Omar Mustafa in i styrelsen för Stockholms arbetarekommun, det vill säga styrelsen för Socialdemokraterna i Stockholms stad. Omar Mustafa är ordförande för Islamiska Förbundet i Sverige (IFIS), och har som sådan utmärkt sig för att hårdnackat försvara att den antisemitiske Salah Sultan inbjudits som gäst till organisationens stora konferens"
 "Islamiska förbundet i Sverige betraktas som knutet till Muslimska Brödraskapet. SVT:s Uppdrag Granskning beskrev i ett reportage 2006 Brödraskapets taktik i Sverige. "Man ska etablera relationer med olika makthavare för att gradvis utöka inflytandet för islam i ett samhälle", hette det, och reportaget kunde också visa hur Socialdemokraterna fungerade som tacksam måltavla.
'Efter valet 2002 skickade Sveriges muslimska råd ett gratulationsbrev till statsminister Göran Persson. I brevet står det att muslimerna runt om i landet arbetat hårt för socialdemokraternas seger, och att man hoppas att statsministern kommer att uppfylla några av muslimernas krav i framtiden.'
Uppdrag Granskning beskrev det hela som en konspirationshistoria, men i sak är det naturligtvis inget konstigt att stora religiösa organisationer också är politiskt aktiva. Brödraskapets taktik riktar sig heller inte enbart mot Socialdemokraterna – exempelvis är IFIS förre ordförande Abdirisak Waberi riksdagsman för Moderaterna.

Frågan är om det får andra konsekvenser än vad politikerna har tänkt sig."

Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

2 kommentarer:

  1. Tack gode Gud för den gudomlige Gudmundson.
    Men varför, varför, varför är han så fruktansvärt ensam?

    SvaraRadera
  2. Jag finns ju också än så länge åtminstone Carina Fina, känner du dig lika ensam nu, som när den sista passageraren lämnade flygplanet på destinationen. Eller varv det då du kände dig fri och upplagd för bus.

    SvaraRadera