torsdag 26 april 2012

Ann Helena - en hedervärd bloggare

Ann Helena Rudberg är en spännande bloggare, journalist och författare. Hon har blivit utskälld av Catta. Hon har betackat sig att bli länkad av undertecknad. Ändå gillar jag henne.
Läs vad hon skriver om Hjällbo så förstår ni varför:
"Helst vill jag säga: riv Hjällbo. Det är ingen idé att ha denna stadsdel kvar. Den är segregerad på alla sätt. Den är utslängd i naturen ända sedan den byggdes på 1960-talet. Detta har förvandlats till ett enda stort flyktingläger, som inte ens kan sägas ligga i Sverige. Det konstaterades redan 2008 av Ungdomsstyrelsen och ingenting har gjorts sedan dess.
Det är Sveriges mest invandrartäta område med människor mest från Afrika, Mellanöstern och Balkan. Drygt 7 000 människor bor där utslängda utanför alla sammanhang. Mordet på Nancy Tavsan inträffade där 2010. Knivskärningen av en 10-årig flicka i halsen hände i februari i år. Och nu har 61-årige Carl-Eric  Cedvander slagits ned och fått allvarliga hjärnskador av ett ungdomsgäng. Människorna som bor där har inte begripit att de befinner sig i Sverige.

Det har inte fallit dem in att de lyder under samma lagar som alla andra i vårt land. De lattjade bara lite, slogs lite som pojkar gör, som pappan till en av pojkarna sade. 

De var bara coola, som slog ned en sjukpensionär, som har jobbat på Volvo. De har ju tränat kampsporter. Uppenbarligen kan de inte skilja på fantasi och verklighet. Och vad blir straffet för dem om de fälls? Ungdomar får omkring 80 procents straffrabatt. 
Här har jag tidigare skrivit om detta."

Vem kan inte gilla detta?
Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar