torsdag 5 april 2012

Den kloke sossen och drömmaren

Det finns en klok sosse: Leif Haglund. Han skriver:
"Det är jobb som behövs, inte mer arbetskraft!"
 "I DN.Debatt 5/2 efterlyser förre finansminister Erik Åsbrink en ny socialdemokratisk sysselsättningspolitik. Med feta bokstäver i ingressens inledning trumpetas ut: ”Större invandring”. Som om den halva miljon arbetslösa vi redan nu har inte skulle vara nog. Man tar sig för pannan! [...]
Man får intrycket av debattartikeln att Sverige har stor brist på arbetskraft på grund av att ungdomarna går i skolan för länge, de äldre pensioneras för tidigt och att för få invandrare kommer hit. Är det jag eller Erik Åsbrink som missat något? Det är väl jobb som saknas, inte att vi har för litet arbetskraftsutbud!"

I sin DN-artikel vill Erik Åsbrink ha allt.
Han vill ha "en generös flyktingpolitik" och "en ökad arbetskraftsinvandring". Men det räcker inte.
Han vill "tidigarelägga ungdomars inträde på arbetsmarknaden" och dessutom "uppmuntra äldre att fortsätta arbeta".

Men hur ska alla dessa få jobb? Jo, trollkarlen Åsbrink svingar sin trollstav och säger de magiska orden:
"En modern arbetslinje"!
Ajöss och Goodbye, säger jag till drömmaren Åsbrink.

Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

3 kommentarer:

 1. En klok, k-l-o-k, politiker? Hmmmmm, vet inte riktigt hur jag ska förhålla mig till detta Unikum, Leif Haglund,
  Är han i själva verket en fantasifull dröm?
  Det får vi veta snart, när Haglund hittas i en skrubb på S´s partihögkvarter med en damstrumpa i munnen.

  SvaraRadera
 2. "EN GENERÖS FLYKTINGPOLITIK"

  Kanske innebär ett litet nyhetsinslag i Sveriges radio idag en del av lösningen på gåtan. På gåtan, varför Sjupartiet med strategerna Schlingmann, Reinfeldt och Ferm i ledningen ivrar inte bara för en "generös flyktingpolitik" utan dessutom med jämna mellanrum för villkorslös amnesti åt en ständigt ökande skara av ”papperslösa” (illegala) invandrare.

  Att Svenska kyrkan spelar med i och med sitt programmatiska gömmande av ”papperslösa” i Godhetens namn förklaras av dess snarare statspolitiska roll än av människokärlek.

  Ett illegalt tillskott av utlänningar i landet påskyndar helt enkelt den av Sjupartiet önskade avvecklingen av Sverige som nation och svenskarna som ett sammanhållet folk bland andra. Reinfeldts ofta uttalade önskemål i denna riktning behöver inte upprepas ännu en gång.

  Vad Sveriges radio kunde meddela idag var hur s.k. kriminella (invandrarstyrda) gäng nu hastigt ökar sitt inflytande på helt nya områden, nämligen sådana, där stor kontanthantering förekommer. Här utgör en växande tillgång på illegal, billig arbetskraft en nödvändig förutsättning.

  Jag citerar:

  ”– Vi ser mer och mer i vårt arbete hur kriminella går in och driver rörelser i kontantintensiva branscher. Det kan vara tvätterier, kaféer, restauranger, frisörer, allt som ger kontanter. Det har utvecklats lavinartat på senare år, säger hon. De här människorna arbetar brett och hänsynslöst, beter sig som parasiter. - - - Kontanterna använder de kriminella till narkotika, vapen och i vissa fall även till människohandel.

  Enligt Sofia Sjöström utnyttjar de kriminella nätverken papperslösa som kan tjäna runt 25 kronor i timmen och arbeta 13 timmar i sträck.”

  Hur mycket nätverket "Ingen är illegal”, bildat på Färnebo folkhögskola, numera erhåller i statligt och kommunalt stöd är f.n. okänt. – ”Ingen människa är illegal var en av de drivande organisationerna i kampanjen Flyktingamnesti 2005 vilken resulterade i - - - ca 17 000 uppehållstillstånd till människor som tidigare fått avslag på sin ansökan.” (Wikipedia.)

  / Info

  SvaraRadera