tisdag 21 februari 2012

Svensk rättvisa är en sanslös parodi

Man behöver inte vara professor för att inse att något är allvarligt fel i det svenska rättssystemet när en tingsrätt kan formulera sig såhär (med tanke på att mördaren suttit i mörkret beväpnad med en yxa och väntat på offret och sen tillfogat henne minst 23 skador):
"Mördaren har inte tagit livet av henne på ett 'särskilt plågsamt' sätt. Han har inte visat någon 'hänsynslöshet eller råhet utöver det vanliga' när han högg ihjäl henne."
Liza Marklund skriver om detta vansinne i Aftonbladet 2005: "Mari yxmördad - på ett 'fint' och 'humant' sätt":
"Tingsrätten i Luleå har funnit två olika ursäkter till mordet.
Den ena är att Mari gjort slut med den arbetslöse rörmokaren och bett honom flytta ut ur hennes hus, vilket gjorde att mannen 'mådde dåligt'.
Rätten konstaterar att detta medfört 'att gärningen kommit att ske'.
Det andra är att Mari pratade i sin mobiltelefon när hon kom hem den där natten, vilket rätten kallar 'den utlösande faktorn'.
Därför 'anser tingsrätten att påföljden om samtliga omständigheter vägs samman skall bestämmas till fängelse i tio år'.


Lagens lindrigaste straff, alltså. 
För att hon gjorde slut. 
För att hon pratade i telefon. 
För att han mådde dåligt."Svenska Mord Mordet på Mari Larsson. Nina Ruthström skriver om mord på kvinnor. Expressen skriver om mordet och eftersom mördaren är svensk så publicerar man både namn och bild.  Expressen 17 kvinnomord. Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

1 kommentar:

  1. Vi kvinnor i Sverige måste skärpa oss. Vi måste bli lydigare, inte göra slut så ofta, och fråga först om vi får tala i telefon eller annat onödigt tjafs. Helst kanske vi också bör dra ett gammalt tält över oss, typ niqab, så vi inte riskerar att utmana en man som eventuellt mår lite dåligt.

    SvaraRadera