onsdag 3 augusti 2011

Är det kampen mot terrorn som orsakar terrorn?

 Jan Guillou, i Aftonbladet tycks mena att i brist på en verklig fiende så skapade västvärlden en inbillad fiende; islamisterna. När man utmålade dem som hotfulla terrorister blev de så kränkta att de därför blev just terrorister. Han skriver:
"1991 [...] Sovjetunionen gick under [...] nu behövdes NATO som försvar mot islam.[...] det var så det började, med en växande och med tiden alltmer utbredd demonisering av den nye fienden i västerländska medier.[...] Usama bin Ladin, en tidigare allierad med USA[...] vände nu sina vapen och sitt hat mot västvärlden."
"Terrorattacken den 11 september 2001 är i det perspektivet fortfarande en oförsvarlig men ingen ologisk följd av ett redan tio år gammalt propagandakrig. Och det som varit ett diffust kulturernas krig förvandlades nu till det vi känner som kriget mot terrorismen. [...] det har uppstått en hel litteratur av befängda paranoida föreställningar om 'smygislamisering' eller rentav ett kommande muslimskt maktövertagande med vår kulturs undergång som följd."
Guillou tycks faktiskt mena att terrordåden den 11 september var en logisk följd av att väst sagt elaka saker om de fredliga muslimerna. Med sina terrordåd vill muslimerna alltså, enligt Guillou, säga; Vi vill inte mörda någon och det bevisar vi genom att mörda er. Fast det är ert eget fel att vi gör det. Hotet från islamisterna är bara något vi inbillar oss, är det vad han menar?
Jag uppmanar herr Guillou att läsa Kristers blogg, och hans utmärkta beskrivning av vad islam verkligen innebär.
Här en man som vet vad islam innebär:

..........

4 kommentarer:

 1. När man hunnit bli 60+ som jag ser man Guillou, tidigare och nuvarande regering med helt andra ögon. Man har blivit klokare och mer förståndig... Om jag får be er läsare om en sak blir det, ÖPPNA ÖGONEN TIDIGARE än vad jag gjorde! Guillou har alltid befunnit sig närmast extremvänstern och hur hans sympatier för våldsverkarna där egentligen är har väl ingen fått ordentlig kläm på. Hursomhelst han är en av flera krönikörer som tillsammans med Aftonbladets journalister och redaktionsledningen tynger ner tidningens journalistiska värde inemot null...

  SvaraRadera
 2. Både Guilluo och Göran Greider försvarar terrorismen i samma anda som "din fiendes fiende är vår vän". Därför delar de sin fascistoida ideologi med både nazister och islamister med judarna som gemensamt hatobjekt.
  Förresten, jag har återskapat min blogg som försvann. Den finns nu på 'www.majgrandmo.blogspot.com'.

  SvaraRadera
 3. Jag tror mer att det är att man försöker mörka alla problem, och sen får någon galning frispel.
  http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/

  SvaraRadera