söndag 1 maj 2011

När sanningen kallas "rasism"

Det är illa ställt i ett land när återgivandet av verkliga fakta, sanningen, stämplas som "rasism". Så är det tyvärr i dagens Sverige. Håkans Blogg tar upp ett exempel på detta:
"Thoralf Alfsson, riksdagsledamot (SD) skriver på sin blogg att den som begår gruppvåldtäkt måste ha en ”näst intill sjuklig människosyn”. (DN)
Vem håller inte med?
Alfsson skriver vidare att gruppvåldtäkt är ”betydligt vanligare hos män från vissa andra kulturer där jämlikhet mellan könen inte existerar”.
Är detta sant? Om så är fallet, är det då rasism att påstå det?
Om det inte är sant, varför inte argumentera emot, istället för att bara stämpla det som rasism?
(Nyhetsrubriceringen är Rasism på SD-ledamots blogg.)"
Jag håller med Håkan.
Härnedan diskuterar man välmenande, men ack så naivt, om invandrare och gruppvåldtäkter på svenska flickor. Varför, frågar man. Men man vågar inte säga det uppenbara: KLANKULTUR! Många av dessa våldtagande invandrare kommer från klankulturer. Där är klanens heder knuten till kvinnornas sexualitet. Männens status stiger om de förnedrar en annan klan genom att våldta deras kvinnor. När dessa invandrare kommer till Sverige ser de svenskarna som en främmande och föraktad klan. En klan som man ska förödmjuka. Men detta är tabu. Det får man inte säga i Sverige. Det kan ju väcka "främlingsfientlighet" hos svenskarna.

Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

1 kommentar:

 1. Hej Feminix,

  din tes får stöd av invandraren (och senare utvandraren)
  Mauricio Rojas.

  Men man kan aldrig nog betona skillnaden mellan invandrargrupper och att man inte skall dra alla grupper över en kam.

  Varken när det gäller brottsbenägenhet eller typ av brott.


  Ingress till debattartikel i DN av Mauricio Rojas:

  "Mauricio Rojas avslöjar ny Brå-rapport: Förhållandena i Sverige kan inte förklara skillnaderna mellan olika invandrargrupper. På onsdag presenterar Brottsförebyggande rådet rapporten 'Brott bland svenskar och invandrare'. Den visar att invandrarnas generella överrepresentation när det gäller registrerad brottslighet ligger på lite över hundra procent. För grövre brott, exempelvis mord, dråp, misshandel mot obekanta och våldtäkt, är siffran 300-400 procent. Men samtidigt som invandrare från vissa länder inte alls begår brott oftare än infödda svenskar gör invandrare från andra länder det i mycket stor omfattning. Det är bara olikheterna i invandrarnas sociokulturella arv som kan ge en tillfredsställande förklaring till skillnaderna i brottsbelastning mellan olika invandrargrupper. Ämnet har ansetts vara tabu, men måste nu komma upp till ytan, skriver folkpartiets integrationstalesman Mauricio Rojas. "

  Kulturarv bakom invandrarnas brottslighet

  Ingrid Björkman hävdade på SvD:s ledarplats (!) i slutet av 90-talet, att 24 domar för gruppvåldtäkt så rörde 21 män med icke-svensk bakgrund.

  Samma proportioner gäller domar rörande singelvåldtäkter som avhandlats i Svea Hovrätt.

  DN

  Ur vänstertidningen Ordfront:

  "Till diskussionen om hedersmord och kyskhetskultur knyts under våren och sommaren 2001 allt oftare laddade begrepp som kön, makt och våld. Främst hörs dessa tongångar i kvinnoforskarkretsar men också bland journalister och politiker som Mona Sahlin.

  »Gängvåldtäkt är ett mandomsprov«, lyder t.ex. rubriken på Eskil Fagerströms artikel i Expressen den 9 augusti apropå de extremt unga förövarna bakom våldtäkterna och sexövergreppen i Malmö, sommaren 2001. »Våldtäkten är den yttersta förlängningen av ett system där kvinnor systematiskt underordnas«, skriver Fagerström vidare. Allt fler börjar tala klartext."

  Sveket mot flickorna

  SvaraRadera