lördag 30 april 2011

Barn utan tillsyn på dagis?

Att ett dagis frågar föräldrarna om det är okej att barnen får leka ute ensamma, utan tillsyn, det måste väl ändå vara ett dåligt skämt? Det trodde jag i min enfald. Men nu har det hänt i verkligheten. I dagens Sverige är verkligheten så absurd, att det är värre än den vildaste fantasi. NT skriver om detta; Förskola ville låta barnen leka ensamma
"'Vi undrar om vi får släppa ut era barn själva, under kortare stunder...' Så börjar brevet till föräldrarna vars barn går på Körsbärets förskola i Smedby.[...]- Jag kommer naturligtvis att svara nej. Jag vill att mitt barn ska hållas under uppsyn, eller åtminstone ha en vuxen människa inom höravstånd. Det finns mycket som kan hända, och det har ju varit flera fall den senaste tiden där barn försvunnit från dagis och förskolor i Norrköpingsområdet, säger en förälder. [...]Det är alltid, alltid, vårt ansvar, säger Kenneth Holmberg, verksamhetschef på Körsbärets förskola.
Enligt honom är det ett viktigt led i barnens självständighetsutveckling att få leka utan att, som han säger, ha vuxna som hänger över dem. Det är en medveten strategi, men det får aldrig handla om långa perioder, och det är viktigt att pedagogerna gör en bedömning i varje enskilt fall."
Det heter att dagis är frivilligt, men för normala inkomsttagare är det ett ekonomiskt tvång att båda jobbar. Ett tvång! Är det konstigt att så många mår så dåligt? Det är feministerna som drivit igenom detta. Därför är jag antifeminist.
Det här är från ett annat dagis:
Personalen%20gick%20hem%20och%20l%C3%A4mnade%20dagisbarnen

Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

1 kommentar:

  1. Fullkomligt vansinnigt! En besparingsåtgärd som döljs genom pedagogiska floskler. Jag ryser. Är personalen så hårt pressad att de inte har tid att vara med barnen? Och vad beror denna pressade situation på då månne? Kan de ha något att göra med en viss migrationspolitik, som slukar medel utan ände, där det aldrig hörs talas om några sparbeting??

    SvaraRadera