måndag 16 maj 2011

Juholts dilemma: Välfärd, barnfattigdom och invandring

Hur klarsynt är Håkan Juholt? Mitt första intryck av honom är att han verkar besitta en ärlighet och uppriktighet som är sällsynt bland politiker. Men när jag granskat hans första tal inför partikongressen, så fann jag inget nyskapande och djärvt. Även avslutningen är föga originell: "Otåliga går vi nu framåt, mot nya djärva mål". Kort sagt ett normalt tal, fyllt med vackra fraser:
"Barnfattigdomen är oacceptabel [...] Vi ska utforma en politik som ni kan lita på. [...]  Att arbeta inom skolan, vården och omsorgen - måste bli ett statusjobb. [...] Alla ska ha möjlighet att göra karriär: Från barnskötare och förskollärare, via till chef för en förskola och eller varför inte till att bli kommunens omsorgschef?"
Men inte ett ord om uppvärdering av hemarbetande föräldrars barnomsorgsarbete!
Och inte ett ord om att vår generösa välfärd är oförenlig med massinvandring. Och inte ett ord om att mångkultur leder till konflikter och inbördeskrig.

Danne Nordling skriver om "Juholts barnfattigdom är ett integrationsproblem":
"Om Håkan Juholt vill lägga fram ett program mot barnfattigdomen måste han föreslå åtgärder som ger invandrarna arbete. Detta är inte något som tidigare socialdemokratiska regeringar lyckats med. Ett mera kosmetiskt program skulle vara att höja socialbidragen och släppa efter på villkoren där man måste sälja bilen och annan egendom. Det skulle minska andelen med låg inkomststandard men öka andelen med socialbidrag. Formellt skulle det redovisade fattigdomsindexet inte sjunka särskilt påtagligt.
Det förefaller inte som om Juholt har tänkt igenom vad som kunde göras mot den här definierade barnfattigdomen. Det är det som är karaktäristiskt för abstraktionspolitik: det är lätt att markera en viljeinriktning men svårt att formulera konkreta åtgärder."
Fredrik Segerfeldt skriver på Newsmill: "Med Juholt blir S ett reaktionärt nationalistparti":
"Bloggarna Danne Nordling och Tino Sandandaji har nämligen visat att detta [barnfattigdomen] först och främst är ett integrationsproblem. Nordling redovisar att fattigdomen är fem gånger så hög bland barn med utländsk bakgrund som bland barn med svensk bakgrund. Och enligt Sanandaji har fattigdomen bland barn med svensk bakgrund minskat dramatiskt de senaste tio åren, medan den ökat kraftigt bland barn med utländsk bakgrund. De fattiga barnens svåra situation beror alltså på att de har invandrade föräldrar som inte arbetar.
Detta beror på att det finns en motsättning mellan den socialdemokratiska samhällsmodellen och ett stort inflöde av människor från fattiga länder. Det inte går att kombinera å ena sidan höga trösklar in på arbetsmarknaden i form av turordningsregler och höga lägstlöner, höga bidrag och höga skatter på låga inkomster och å andra sidan ett stort inflöde av lågproduktiv arbetskraft. Man måste välja.
Socialdemokraterna har aldrig velat erkänna dilemmat. För det skulle innebära att de var tvungna att antingen stänga gränserna eller ge upp några av grundbultarna i samhällsmodellen."
Ett obetalbart videoklipp med en extrem vänsterkille som försöker förklara varför han inte gillar SD och varför invandring är bra för Sverige, men allt han lyckas med att att visa att han saknar argument. Killen är patetisk med sitt irrationella hat mot sitt eget folk och sitt eget land. Han vågar inte ens prioritera sin egen mor framför en främling, när det gäller att donera sin njure. Om han skulle välja sin mor vore han fascist påstår han. Han skulle vara tvungen att lotta vem han skulle rädda.


Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

5 kommentarer:

 1. Den naiviteten verkar vara mer regel än undantag. Även om jag i början har trott att mina vänsterpartistiska vänner har haft vettiga åsikter (även om dom är fel), så har det gång efter gång visat sig att dom är helt ute och cycklar. Vänsterpartister tänker med hjärtat och inte med hjärnan, tyvärr finns det inte mycket IQ i hjärtat. :p

  SvaraRadera
 2. Hej, Trollet! Att låta hela världens fattiga, arbetslösa komma hit och få lägenhet och bidrag är snällt, men inte realistiskt. Det leder till konflikter mellan pursvenskar, som ska betala notan och de nya som ställer krav. Jämför tex slöjkvinnan som fick 40 000 kr och den svenske killen som blev grovt misshandlad med men för livet som fick en tusenlapp. Det är groteskt!

  SvaraRadera
 3. Jag är väl medveten. =) Att tala en vänsterpartist till rätta är antagligen svårare än att få en religös att avsäga sig sin religon. ;)
  Tack för en bra blogg btw!

  SvaraRadera
 4. Pojkfan är en typsisk produkt av medias och politikers hjärntvätt. Allamänniskorslikavärde-svamlet har den stackars jäveln svalt med hull och hår, och troligtvis börjat hata sig själv för sitt förhatliga ursprung....

  SvaraRadera
 5. Just det, Blodsven! Hjärntvätt à la Sovjet.

  SvaraRadera