måndag 9 maj 2011

Har vi verklig yttrandefrihet?

En kvinna i Kalix sa något obekvämt om samer och finnar. Hon fann för gott att avsäga sig sina uppdrag. De som applåderade henne ska också tvingas avgå sägs det.
 Är det yttrandefrihet? Nej, det är ett hyckleri. Om inte yttrandefriheten gäller obekväma åsikter, så är det ingen yttrandefrihet. Det är ju de obekväma åsikterna som behöver skydd - inte de bekväma. Sverige är illa ute. Tyvärr. Vad har hänt?
En stor skuld till eländet har journalisterna. Deras uppgift är att kritiskt granska makten. Detta är glömt i Sverige. Här har nu journalisterna istället blivit maktens fogliga redskap. I tidningar, radio och TV matar de folket med de godkända åsikterna. De "uppfostrar" oss att böja oss för makten. Detta är ett oerhört svek. Men om detta måste vi tiga.
Videon visar det kanske enda mediala tillfället där man diskuterat "Locket" dvs journalisternas tysta överenskommelse att dölja brottslingarnas nationalitet om de var invandrare. Öppenhet skulle kunna leda till "främlingsfientlighet".


Man kan inte förbjuda oss att tänka, men man gör vad man kan för att förhindra oss att säga vad vi tänker. Man hotar och skrämmer oss till tystnad. Den skrämda tystnaden breder ut sig. Fy för den lede axelbrede!
Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar