torsdag 24 mars 2011

Stackars ensamkommande flyktingbarn?

Små föräldralösa, nödlidande barn som flyr för livet? Eller systematiska "ankarbarn"?

Barnombudsmannen:
”Ett av skälen bakom den lagändring som infördes den 1 juli i år [2008]var att det är kommunerna som har kunskap och erfarenhet av att ge barn en bra vardag när familjen av något skäl inte kan det. För få kommuner är villiga att ta på sig ansvaret för att ta emot de ensamkommande barnen och erbjuda dem en bra och trygg tillvaro i Sverige.”
Sverige ska alltså ge barn från avlägsna länder och främmande kulturer "en bra vardag när familjen av något skäl inte kan det.”? Enda villkoret är att familjen har pengar nog att skicka dem till avlägsna Sverige? Då har vi en plikt att ta hand om dem? Hela världens socialbyrå?

Och när de kommer hit så klagar de? Boendet har inte tillräckligt hög standard?
Från Asylnytt:
Ölandsbladet 11-03-17:
Granskar flyktingboende
De ensamkommande flyktingbarnen på boendet Bidaya har lämnat in en anmälan till Socialstyrelsen, angående missförhållanden på boendet.
Skrivelsen till Socialstyrelsen har även skickats till länsstyrelsen och Migrationsverket. Pojkarna på boendet kritiserar både personalen och två chefer.
- Personalen finns inte för oss. De sitter i sitt rum och tittar på tv, dricker kaffe och sitter i Facebook och Internet, skriver de boende och uppger att de inte får hjälp med sina hemläxor samt att personalen är arga på dem och kallar dem för ”jävla araber” eller ”jävla afghaner”.
(…)
Hela artikeln"

Ur askan i elden? De förväntar sig ännu mera lyx? De är besvikna?

Videon från wakywakysweden.
Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar