lördag 18 december 2010

Isbjörnar får värnas - men inte svenskar?

 Om jag säger att vi måste värna isbjörnarnas överlevnad - då är det ok. Men säger jag att vi måste värna "pursvenskarnas" överlevnad - då är jag en hemsk rasist?
Det är något som inte stämmer.
Varför får vi sörja om isbjörnarna dör ut, men inte om pursvenskarna gör det? Är afrikaner, araber, kineser och japaner värda att värnas? Men inte det lilla svenska folket? Var finns logiken i de politiskt korrektas resonemang?
 Svenskarna ska långsamt dö ut och ersättas med araber? Hurra, hurra, hurra, hurra?
 Tack Ulf Nilson, du har startat något viktigt!

Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

8 kommentarer:

 1. De som påstår att massinvandring är bra kan ju fråga de nordamerikanska urinvånarna, indianerna vad det tycker om saken.

  http://petterssons.bloggsida.se/politik/ar-invandring-bra

  SvaraRadera
 2. Isbjörnar är en art. "Pursvenskar" är inte en art. Det är inte ens en ras.

  Det känns lite för ointressant att försöka värna ett så abstrakt konstrukt som "pursvenskar". Vad är det vi vill rädda liksom? Och vem tillhör "pursvenskar"?

  Själv är jag inte svensk. Jag är "purdansk". Min släkt är nämligen skåningar sedan längre tillbaka än 1658. Fast jag antar att du ändå inte vill värna sådana som mig va?

  Kram Calle

  SvaraRadera
 3. Calle! Jag anser att alla folk har rätt att värna sitt land och sin kultur och sin egenart. PK menar att svenskar finns inte, svensk kultur finns inte. Men även svenskar finns! Precis som danskar och norrmän och finnar.

  SvaraRadera
 4. Sverige värnar alla svenskar. Svenskar = svenskt medborgarskap. Varför räcker inte detta?

  SvaraRadera
 5. Trots allt har ju media skjutit sig själva i foten. Så fort det står svenskar, i rapportering om diverse brottslighet, drar snart de flesta öronen åt sig och tänker på invandrade kulturberikare. Jag tror att vi borde införa Ulf Nilssons begrepp "pursvenskar" i Svenska Akademiens Ordlista.

  SvaraRadera
 6. Kruxet med elitens syn på svensk är väl att nyanlända möts med respekt för sin kultur medan pursvenskar möts med förakt.

  SvaraRadera
 7. Hej!

  Jag har kikat lite i din blogg, och undrar om du även skrivit något smart och välformulerat (paus - notera sarkasm) kring Sverigedemokraternas åsikter i HBT-frågor?
  Att sätta hat mot hat löser inget, men jag kan inte låta bli att häpnas över hur äcklig läsning du bjudit mig på.

  Jag är spänd på fortsatt framtida generalisering och missriktad energi från din sida!

  /Joel, http://svenfrost.blogspot.com

  SvaraRadera
 8. Sven Joel Frost! I muslimska länder hänger man hbt-personer. Jag vill av den anledningen bl.a. ha ett stopp för muslimernas invandring till Sverige. Mina motståndare välkomnar alla hit, även de som stöder dödsstraff för hbt. Vilken sida väljer du att stödja? Och varför är jag så hemsk? Vad är "äcklig läsning" på min blogg? Ska man älska alla människor, även dem som vill döda hbt-personer? Sorry, det kan jag inte.

  SvaraRadera