tisdag 30 november 2010

Behandlas svenskar sämre än invandrare?

Behandlas invandrare bättre än svenskar? Ann Helena Rudberg skriver på sin blogg om hur olika två barnfamiljer behandlas i dagens Sverige. Tiobarnsfamiljen från Somalia får sitt boende och hela uppehälle i Sverige subventionerat med statliga skattemedel på över en miljon. Medan den ensamstående svenska mamman nu ska vräkas för en hyresskuld som uppstått för att hon är arbetslös utan A-kassa och trots detta nekats försörjningsstöd. Hon är förtvivlad men får ingen hjälp av socialen.  

Familjen från Somalia får en miljon av våra skattemedel men den svenska familjen vräks ut i hemlöshet! Hon vräks på måndag skriver Östran.

 I Sverige behandlas alltså utlänningar mycket, mycket bättre än svenskar. Jag skäms över mitt eget land! Jag gråter över vad Sverige har förvandlats till!

Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

7 kommentarer:

 1. Men snälla någon, du brukar jämföra äpplen och päron men nu får det vara nog.

  A-kassereformen har slagit brutalt hårt mot Sveriges låginkomsttagare, där du hittar större delen av våra invandrare. Det har varit en stor grej i media ett tag, som du kanske har märkt. Kvinnan i Emmaboda är långt ifrån den första, och ska verkligen inte användas så klumpigt som någon form av exempel på att bara svenskar blir vräkta.

  Jag vill även se konkreta bevis på att den här tiobarnsfamiljen kammar in miljoner, det har jag svårt att tro på. Du hänvisar till en annan bloggare som hänvisar till en trasig länk till Migrationsverket.

  Verkligheten ser inte alltid ut som den ska. Precis som att den ensamstående mamman vräks på ett omänskligt sätt så lovar jag att tiobarnsfamiljen inte är så rik som man kan få för sig genom att läsa papper.

  SvaraRadera
 2. Kära Oscar! Menar du att alla vi som kritiserar massinvandringen ljuger? Pat Condell ljuger i sitt "Farväl Sverige"? Du kan förstås fortsätta att tro det om du mår bäst av det. Sov gott eller Vakna, valet är ditt!

  SvaraRadera
 3. Jag gillar Pat Condell, inte allt han säger men det mesta. Jag påstod inte att någon ljuger, jag bara ratade ditt trångsynta inlägg och ditt fåniga argument.

  Kan du inte försvara dig så får du för min del gärna fortsätta byta ämne.

  SvaraRadera
 4. OK Oscar! Jag menade inte att tiobarnsfamiljen får en miljon i fickpengar utan statens bidrag till kommunen ska ju täcka alla kostnader som kommunen har för invandrarna. Jag jämförde hur en nyanländ utländsk familj får allt serverat medan en svensk familj vägras en jämförelsevis liten summa för att komma på fötter och istället vräks från sitt hem. Det omvända vore väl otänkbart. Visar inte det att nyanlända behandlas lite bättre?

  SvaraRadera
 5. Det stora felet här är ju inte att den somaliska familjen får hjälp utan felet består i att den ensamstående mamman inte får hjälp. De skäl som anges i tidningsartikeln angående hennes skidresa och att hon inte tillräckligt aktivt sökt arbete håller inte. Veckan i Norge kan betyda en veckas avdrag eftersom hon under den veckan får antas inte ha stått till arbetsmarknadens förfogande. Det framgår heller inte om hon överklagat besluten till Förvaltningsrätten?

  Det verkar uppenbart att kommunen i ärendet inte följt barnkonventionen och att man genom beslutet definitivt inte har satt barnet främst.

  SvaraRadera
 6. Rätt Michael! Men det är inte de mest nödlidande som har resurser nog att ta sig till Sverige. Vi kan hjälpa många gånger fler nödlidande människor, för samma pengar, om vi hjälper dem i deras närområde. Vi borde endast ta emot verkliga flyktingar, inte ekonomiska migranter.

  SvaraRadera
 7. Om du tror att den här somaliska familjens situation är något sånär representativ så är du både naiv och dåligt påläst.

  SvaraRadera