torsdag 21 oktober 2010

Frågor till en "antirasist"

Jag råkade hamna på bloggen Politik och poesi. Bloggaren Helena Duroj skrev:
"När Tysklands Angela Merkel skärper tonen mot utomeuropeiska immigranter får hon stöd av svenska ledarskribenter och politiker.[...] Det är klart att folk är rädda! Men värre synd om dem är det inte än att de kan ta reda på vem som skräms, om de bara vill! Den som per automatik lägger skulden hos folk från andra länder har faktiskt gjort ett val, medvetet eller omedvetet.[...]Nu har en tysk opinionsundersökningen visat att 55 procent av tyskarna tycker att araber är obehagliga. Vem ska ställas till ansvar för att sådana undersökningar görs och sådana frågor formuleras? Vem ska ställas till ansvar för att tillfrågade tyskar (av vilken härkomst?) besvarar frågan som om den vore rimlig? Hur kort är minnet - i Tyskland, i Sverige?"
Jag svarar: "Jag lägger inte skulden på invandrarna. De kommer för att de får komma. Sverigedemokraterna vill begränsa invandringen till endast riktiga kvotflyktingar. Alltså är vi inte mer rasister än de sossar som införde Luciabeslutet 1989. Det är fakta. Kolla får du se!"

Helena Duroj: "Jag känner mycket väl till luciabeslutet som vi antirasister var oerhört starkt emot. Rasismen finns, dessvärre, i alla partier och jag har verkligen aldrig påstått annat."

Jag: "Menar du verkligen på fullt allvar att det är rasism att vilja begränsa invandringen?
Hur många invandrare per år ska man vilja ta in för att inte kallas rasist? Så lite som 10 000 - då är man rasist? 100 000 - då är man inte rasist? Kan det finnas ett tak för vad lilla Sverige kan klara av? Har vi inte redan tillräckligt med arbetslösa? Har vi inte tillräckligt med kravaller, rån, våldtäkter och mord, som begås av invandrare? Jag önskar att jag kunde förstå hur ni resonerar?
Att förespråka fri invandring är faktiskt att ta från svenskarnas behov och ge till andra länders invånare, bara för att de kan ta sig hit. Att komma till Sverige blir som att vinna högsta vinsten. Fri invandring är som att ge sina egna barns julklappar till grannen. Nej jag förstår det inte.
Om du vet så mycket om Luciabeslutet vet du väl vilka som röstade för och vilka emot?

Helena Duroj: "nej. det är inte som att vinna högsta vinsten. men kanske som att få en andra chans.
ja, jag minns på ett ungefär hur partierna röstade."

Jag:"Du har inte lust att förklara hur du tänker när du kommer fram till att den som värnar sitt eget folk först är rasist? Jag vill verkligen förstå. Även i bibeln sägs ju att man ska ta hand om sina närmaste först. Är bibeln rasistisk?"
Jag hyser inget större hopp om att få veta något.

Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

13 kommentarer:

 1. Denna Helena Duroj verkar ju inte riktigt ha alla indianerna i kanoten.

  SvaraRadera
 2. "Är bibeln rasistisk?"

  Bibeln är rasistisk, homofob och minst lika vrickad som koranen. Har du läst den?

  SvaraRadera
 3. Oscar! Är modern rasistisk när hon räddar sina egna barn först? Är bibeln rasistisk när den säger att vi ska värna våra närmaste först?

  SvaraRadera
 4. "Ni har hört att det blev sagt: Du skall älska din nästa och hata din fiende. Men jag säger er: älska era fiender och be för dem som förföljer er; då blir ni er himmelske faders söner. Ty han låter sin sol gå upp över onda och goda och låter det regna över rättfärdiga och orättfärdiga. Om ni älskar dem som älskar er, skall ni då ha lön för det? Gör inte tullindrivarna likadant? Och om ni hälsar vänligt på era bröder och bara på dem, gör ni då något märkvärdigt? Gör inte hedningarna likadant?" (Matt 5:43-47)

  Feminix, älskar du din fiende? Eller hälsar du vänligt endast på dina bröder?

  Kram /Calle

  SvaraRadera
 5. Calle P! Nej, jag älskar inte min fiende. Kärlek och respekt måste förtjänas. En mördare t.ex. har inte förtjänat min kärlek. Även min tolerans har gräns. Jag tolererar inte den intoleranta islamismen.

  SvaraRadera
 6. "Är modern rasistisk när hon räddar sina egna barn först?"

  Det argumentet är otroligt läskigt. Det förutsätter att folk som är födda inom ett visst uppritat område ska ha någon slags connection utöver det normala med varandra, och inte med personer födda utanför den här magiska gränsen. Det är ett absurt påstående.

  Ska vi kalla det...meta-geografi?

  SvaraRadera
 7. Är det "läskigt" att modern räddar sina egna barn först? Det är evolutionen som gjort oss sådana. Och denna egenskap delar vi med alla andra däggdjur. Självklart känner vi större samhörighet, gemenskap och solidaritet med våra egna än med människor från främmande kulturer. Det gäller människor över hela jorden. Alla däggdjur försvarar sin stam från inkräktare. Om detta är rasistiskt då är alla däggdjur rasister.

  SvaraRadera
 8. Feminix, jaha, jag trodde att du var kristen. Tänk vad mina fördomar fördummade mig nu :(

  Det är bara att du ofta citerar bibeln i din argumentation, så jag drog en förhastad slutsats om att du trodde på Jesus.

  Jaja, här har vi visat att fördomar verkligen leder till missförstånd oavsett vem som drabbas. Jag är ju själv verkligen inte immun.


  Feminix skrev: "Menar du verkligen på fullt allvar att det är rasism att vilja begränsa invandringen?
  Hur många invandrare per år ska man vilja ta in för att inte kallas rasist? Så lite som 10 000 - då är man rasist? 100 000 - då är man inte rasist? Kan det finnas ett tak för vad lilla Sverige kan klara av? Har vi inte redan tillräckligt med arbetslösa?

  Nej, det finns ingen gräns som skiljer mellan rasist och inte rasist. Det är anledningen till varför man sätter ett tak som avgör om man är rasist.
  Om man vill begränsa invandringen för att man inte gillar invandrare, för att man är emot en viss religion eller bär förljugna fördomar om hurdana invandrare som grupp är ("kriminella", "utnyttjande", etc.), då är man antagligen en rasist.

  Hitler var till exempel rasist eftersom han var emot judar av rent principiella skäl. Han tyckte att judarna korrumperade samhället och att de var "utsugare". Det hade inte med hur många invandrare nazi-tyskland tog emot att göra, utan vad de tyckte om vissa folkgrupper.

  Har vi inte tillräckligt med kravaller, rån, våldtäkter och mord, som begås av invandrare? Jag önskar att jag kunde förstå hur ni resonerar?
  Personligen är jag emot alla våldtäkter och mord - oavsett vem som begår dem. Om din dotter blev våldtagen av en svensk skulle du ju inte förespråka utvisning av alla svenskar. Om din dotter blev våldtagen av en man skulle du ju inte förespråka sterilisering av alla män. Precis på samma sätt är det en felaktig uppfattning att generalisera dåden av ett fåtal till en hel grupp.

  Själv är jag man och jag har aldrig våldtagit någon. Jag känner massor av män som inte heller våldtagit någon. Jag är emot att alla män skall tvångssteriliseras för att förhindra våldtäkter endast beroende på ett fåtals agerande. Jag är också emot stängda gränser endast beroende på ett fåtals agerande.

  Att förespråka fri invandring är faktiskt att ta från svenskarnas behov och ge till andra länders invånare, bara för att de kan ta sig hit. Att komma till Sverige blir som att vinna högsta vinsten. Fri invandring är som att ge sina egna barns julklappar till grannen.
  Nej, det är det inte. Du utgår i så fall från att till exempel arbetsmarknaden är ett nollsummespel. Att om en invandrare får ett jobb så är det en svensk som inte får ett jobb. All ekonomisk forskning visar att det INTE är så. Arbetsmarknaden växer med befolkningsmängden - något som är självklart så fort man tänker på det.
  Men varför skriver du nästan bara om invandringspolitken? Jag vill veta vad du tycker om hur den svenska ekonomin skall bli konkurrenskraftig i framtiden så att vi kan ha kvar den välfärden vi har.

  Kram
  /Calle

  SvaraRadera
 9. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 10. (Jag tog bort Calle P.s dubblett.)
  Calle P! Jag tror inte på Jultomten heller. Men kristna värderingar är faktiskt bättre än muslimska.
  Först säger du att det finns ingen gräns (på invandringens storlek) som skiljer mellan rasist och inte rasist. Sen säger du att man just därför sätter ett tak som avgör om någon är rasist. Vad menar du? Det verkar vara en motsägelse?

  Jag vill begränsa invandringen, ja. Men inte för att jag tycker att andra folk är sämre.Mitt motiv är att skydda Sverige från ännu mer av de uppenbara nackdelar som massinvandringen redan medfört. Jag anklagar inte invandrarna utan politikerna som tillåtit denna skadliga massinvandring.

  Jag avskyr inte enskilda vanliga muslimer. Däremot avskyr jag islam alla ledande muslimer som kan hjärntvätta folk att försvara stening och lemlästning i Allahs namn. Islam är en värre religion än andra för att den även är en antidemokratisk politisk ideologi. Islam är snabbt växande och utgör ett reellt hot mot Europas demokratier.
  Konflikter mellan folkgrupper uppstår oftare i mångkulturella länder än i etnisk enhetliga. Invandrare är överrepresenterade i grova våldsbrott. Det är skäl nog att vilja begränsa invandringen till enbart kvotflyktingar.

  Om nu dessa afrikaner och araber som väller in i Sverige bara genom sin närvaro skapar sina egna jobb, varför har deras hemländer råd att låta dem flytta? Varför påstår man att de blir en källa till välstånd i Sverige när de betraktas som överflödiga i sina egna länder? Om arbetsmarknaden alltid växer med befolkningsmängden så borde det väl gälla även i deras hemländer? Nej, Calle du har inte övertygat mig.

  SvaraRadera
 11. Ekonomi och välfärd? Ja, den har vi väl försökt att rädda i många år nu genom massinvandring, med känt resultat. Kanske dags att återinföra Lucia-beslutet?

  SvaraRadera
 12. Den där Helena Duroj är precis som alla andra "antirasister" är, nämligen totalt genomsjuk i huvudet. Varför kan aldrig "antirasister" leva i verkligheten? Vart faan bor de någonstans? Är de ihopklumpade på världens största mega-mentalsjukhus, där de vid extremt enstaka tillfällen släpps ut på permission som de kraftigt missköter varenda gång genom att begå olika sorters terroristhandlingar?

  SvaraRadera
 13. Svar till Calle P: Du är uppenbarligen totalt genomvrickad du, t ex är du extremt trångsynt, extremt enkelspårig och lider av total avsaknad från verkligheten.
  Själv tycker jag att feminix är en skitbra bloggare och samhällsdebattör, hon har alla huvuden på skaft till skillnad ifrån dig som inte har någonting alls, och OM du nu mot förmodan har det så använder du inga av dem.
  Leve feminix, hon är skitbra! När det gäller dig själv, Calle P, så kan du gå och hänga dig i någon gammal björk någonstans, det ska du väl ändå kunna klara av. Jag skulle dock inte bli förvånad om du väljer en björk som är så nyuppvuxen att den är lika smal som en tändsticka, du har ju tillräckligt "hög" (eller rättare sagt tillräckligt låg) iq för att göra det.

  SvaraRadera