fredag 3 september 2010

Abd al Haqq Kielan ger en falsk bild av islam

Germund Andersson skrev ett brev till Sveriges Radio. (Germunds blogg HÄR)
 "Vid dagens början" är oftast ett program som leder till eftertanke och så var det också när imamen Leif Karlsson, mera känd som *Abd al Haqq* Kielan, gavs utrymme till att presentera islam.
Vad Kielan och andra muslimska lärde noggrant undviker när de talar med otrogna, är att varje praktiserande muslim måste följa koranens påbud slaviskt. Det leder till en vidrig kvinnosyn som speglar det patriarkala klansystem som råder i nästan alla muslimska länder.
Kielan själv bekräftar detta kvinnoförakt i en intervju med Paraplyprojektet där han fastslår att kvinnan lämnar hemmet endast om mannen tillåter detta.
Islam är en politisk ideologi med inslag av primitiv vidskeplighet som bygger på ett tankekontrollsystem av hjärntvättskaraktär. Muslimerna tror att deras gud bara accepterar böner på arabiska och sagda med exakt de ord som Muhammed föreskrev för 1400 år sedan."
Läs fortsättningen av brevet och även Mats Svegfors svar HÄR!

Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

1 kommentar:

  1. Meh! Kom igen!

    Som att det inte står att bibeln måste följas för sanna kristna? Jättekonstig argumentation. Det finns massa "kristna" som inte tror exakt på bibeln (t.ex. tror de inte på skapelseberättelsen eller att man måste stena präster med synfel), men för att citera Påve Benedictus: "Kristendomen är inget smörgåsbord". Enligt kristendomen kan man inte bara välja de bitar man gillar bäst och välja bort de andra. Sedan att väldigt få följer bibeln, och således ej är riktiga kristna, är en annan grej. Det är precis så med muslimer. Den absoluta majoriteten av muslimerna (enligt min erfarenhet typ 90%) tror inte exakt på vad som står i koranen. En del kanske ber, fastar och äter halal ändå, men det har mycket med traditioner att göra också. Precis som många judar, utan att tro på GT speciellt mycket, käkar kosher.

    SvaraRadera