tisdag 31 augusti 2010

- Vad är svensk kultur? sa Lise Bergh (s)

 Den svenska kulturen är väl bara strunt och inget som är värt att skydda och bevara? Ja, det menar i alla fall f.d. statssekreteraren Lise Bergh (s). Norska Hege Storhaug skriver avslöjande om detta i "Svensk kultur en saga blott?" (Från norska HumanRightsService)

'"Är den svenska kulturen värd att bevaras?' Jag ställde denna fråga till den svenska regeringens representant för integrationspolitiken, statssekreterare Lise Bergh, på en nordisk konferens om integration i Stavanger 7 april. April. 'Ja, vad är svensk kultur? Och då har jag väl svarat på frågan', sade Bergh, utan försök att dölja det kulturella självföraktet varken i ord eller mimik.
Som man bäddar får man ligga, säger man. I Sverige tycks ledarskapet uppvisa Europas mest omfattande kulturella självförnekelse, ja, helt enkelt ett djupt självförakt, som många anser vara receptet för att köra en fredlig nation i graven.
Min fråga till Lise Bergh var långtifrån slumpmässigt formulerat. Från en talarstol förra året i moskén till Kurdiska Riksförbundet och 'respektfullt' iklädd en slöja, sade den före detta ministern för integration i Sverige, Mona Sahlin, att många svenskar är avundsjuka på invandrarna eftersom de har en kultur, en historia, som binder dem samman. Svenskarna har bara midsommar, och sådana töntiga saker.
Som Danmarks förre integrationsminister, socialdemokraten Karen Jespersen, nyligen kommenterade i Berlingske Tidende: 'Mer monstruös och hemskt kan det kulturella självförnekandet knappast vara' (2005.02.19).
Min fråga till Bergh var alltså ett test. Ett test på hur djupt rotat svenska politikers kulturella självförakt är. Svaret från Bergh skapade uppståndelse i det välfyllda rummet. Vår integrationsminister, Erna Solberg, satt i panelen tillsammans med Bergh och Solberg tog upp tråden omedelbart när hon fick ordet: 'Det finns vissa värden som är viktiga att bevara, som jämställdhet och mänskliga rättigheter. Jag tror att också Sverige har några av dessa grundläggande värderingar', sade Solberg.
Ja, svenskar har nog några av dessa grundläggande värderingar. Men dessa värden har ingenting att göra med Sverige, svensk kultur och den svenska historiska utvecklingen att göra. Om man får tro de officiella källorna.[...]I dystra stunder undrar jag om det bara är en tidsfråga innan Sverige spricker."
Just det! I våra grannländer uppmärksammar man det svenska vansinnet.
Vår svenska kultur har mycket vi kan vara stolta och glada över: Evert Taube, Min älskling du är som en ros.Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

11 kommentarer:

 1. Obegåvade personer har inte förstånd att skämmas för sina uttalanden eller för sitt beteende. Jag skäms så in i helvete som svensk, tack vare dessa "folkvalda" självgoda, verklighetsfrämmande hycklande hönsarsel....Blodsven

  SvaraRadera
 2. "Ett djupt självförakt"? För att man inte vet vad svensk kultur är? När man drar retoriken till sådana extrema nivåer förtjänar man inte längre att tas på allvar. Skärp till er nu, rasister, bättre kan ni.

  SvaraRadera
 3. Ytterligare ett hönsarsel som drar fram rasistkortet utan att begripa innebörden av inlägget. Eller tycker du oxå att det är töntigt att dansa med glada barn runt midsommarstången. Varför roa barn med sagoberättande, när man kan hjärntvätta dom med koranen? Varför njuta av att bada gemensamt med kvinnor och glada barn i sommarvärmen, när man kan låta kärringarna vara inlindade i ohygieniska tvåmannatält? Varför bara älska sin fru och sina barn, när man kan ha fyra kärringar och 14 ungar som svenska skattebetalare får försörja? Var jag tydlig nog för Bror Duktig, eller vill fjollan Oscar gå in i djupare debatt? Blodsven

  SvaraRadera
 4. Det här är så långt ifrån en debatt man kan komma...jag hoppas bara att folk som läser det här tänker som mig och inte som er. Nästa kommentar kommer vara okonkret, fördomsfull, felriktad och allmänt korkad. Och jag kan bara titta på.

  SvaraRadera
 5. Skithögen Oscar kan gott flytta till valfritt MENA-land och avnjuta kulturberikningen där. Vi svenskar, de flesta av oss vill fortsätta praktisera våra "töntiga" seder. Hellre det än mohammedanernas outsinnliga barbari och blodtörst som manifesterar sig i steningar av kvinnor, avsågade huvuden, avklippta händer, könsstympningar och legaliserad pedofili. Nej, gör du sällskap med pedofil-dyrkarna och res med dom hem till sina egna rövhåls-länder.

  SvaraRadera
 6. Visst har Bror Duktig rätt! De flesta tänker som dig, vilket tyvärr gör att Europa blivit ett multikulturellt kaos. Endast ca 10% av befolkningen vägrar hjärntvättas av makthavarnas påhitt. EU är ett skräckexempel på vad asen hotade folk med om vi inte röstade ja. Gissar att du oxå är en livrädd ja-sägare...Blodsven

  SvaraRadera
 7. Jag tänkte inte skriva mer här, men nu börjar ju plötsligt en av er prata något så sällsynt på den här bloggen som POLITIK!

  Nej, EU tycker jag inte alls om. Ja-sägare har jag heller aldrig varit, fuck the system. Men det finns inte i er värld att en kritiskt tänkande individ inte är Sverigedemokrat, och det är därför det här aldrig kan bli en riktig debatt.

  (Är för övrigt otroligt nöjd med mitt förra inlägg och den nyligen uppfyllda profetian däri.=

  SvaraRadera
 8. En självgod, självbelåten jävel med andra ord.

  SvaraRadera
 9. Nöjd med vad? Vad har du bidragit med i debatten förutom rasistsvammel? Din första kommentar har inget med debatten att göra, och din andra kommentar var ju knappast något svar på min kommentar. Kritiskt tänkande? Ser inget kritiskt tänkande i ditt resonemang förutom personkritik. Ser dig snarare som en PK-uppfostrad Bror Duktig som hellre följer med strömmen utan att ha någon egen egentlig åsikt....Blodsven

  SvaraRadera
 10. Ber så hemskt mycket om ursäkt för användet av det vardagliga ordet "rasist" förut, det skulle ju naturligtvis ha hetat "kulturrasist"! (http://sv.wikipedia.org/wiki/Kulturrasism)

  Men nu när personangrepp ändå är på temat får jag väl ta och försvara mig, självgod som jag är. Jag är kommunist, ibland även anarkist, och känner således inte igen mig när det påstås att jag inte har någon egen åsikt.

  Jag kan inte få tlll en vettig debatt här så jag tänker komma med konstruktiv kritik, för att hjälpa er med er KULTURrasism i framtiden.

  SLUTA PÅSTÅ ATT ALLA SOM INTE HÅLLER MED ER ÄR FÖR POLITISKT KORREKTA FÖR ATT INSE ATT DE ÄR SVERIGEDEMOKRATER. Det är otroligt naivt, jävligt uttjatat och ingen kommer ta er seriöst när ni håller på på det viset. Jag är medveten om att det säkert kan vara sant i vissa fall men för i helvete...tagga ner. Ni skämmer ut er tillräckligt med er bristfälliga politik, ni behöver inte lägga pinsamt dålig retorik ovanpå det.

  SvaraRadera
 11. Kulturrasist? Vad orginellt att sätta nya ord på samma sak. Taktiken kommer från kommunismen, en städare blev lokalvårdare, en utlänning blev invandrare, en pervers slaskbög blev HBT-person, en neger blev afrosvensk etc etc. Kommunismen har aldrig varit den goda fén den utgett sig för att vara. Förresten har jag ännu inte sett ett enda försök till debatt från din sida. Bara en massa svammel om att vi är onda och du är den goda. Tro mig lille vän, jag har både sett och hört det mesta så här är det bara klarspråk som gäller....Blodsven

  SvaraRadera