tisdag 10 augusti 2010

KD vill förbjuda föreningsfriheten?

Så här skriver Kristdemokraterna under "Lag och rätt"

"Kristdemokraterna anser att rasistiska yttringar och andra grova organiserade brott måste bemötas med effektivare lagstiftning. Därför anser vi att deltagande i och stöd till rasistiska och kriminella organisationer ska kriminaliseras."

Alliansfritt Sverige har upptäckt detta och skriver:
"Men vad in i allra självaste glödheta - Kristdemokraternas valmanifest [pdf], punkt 43:
'Deltagande i och stöd till rasistiska, kriminella och terroriststämplade organisationer ska vara olagligt'
Kristdemokraterna går alltså till val på att förbjuda Sverigdemokraterna? Eller inte? Vem ska göra tolkningen? Det är ett minst sagt trubbigt instrument för att komma åt rasism och man är förbannat naiv om man tror att det fungerar.

Men det vara bra att veta inför valet. Att Kristdemokraterna vill avskaffa föreningsfriheten."

Kristdemokraterna vill alltså öppna för det totala godtycket. Makthavarna kan stämpla meningsmotståndare som "rasister" och förbjuda dem. Precis som i en diktatur. Begriper de inte bättre, eller?
Jerlerup har gjort ett bra jobb om detta!

Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

5 kommentarer:

 1. Det är det politiskt korrekta etblissemanget som är rasistiskt, inte de partier och organisationer som är emot det. Riksdagspartierna är rasistiska allihop, de är ju svenskfientliga.

  SvaraRadera
 2. KD kommer byta plats med SD och vara ett utomparlamentariskt litet skit-parti om bara några veckor så det är inget att oroa sig för.

  SvaraRadera
 3. "kriminella" och "terroriststämplade" är uttryck för något konkret. Därmed är det möjligt att följa upp ett laga förbud mot sådana organisationer.

  "rasistiska" är uttryck för subjektiva omdömen. Det kan inte användas för lagstiftning, med mindre det preciseras i detalj vad de menar. Vilket de inte gör.

  Den här viktiga distinktionen borde även kristdemokrater förstå, men uppenbarligen inte, eftersom man får anta att lydelsen haft en majoritet av deras kongress bakom sig.

  SvaraRadera
 4. Kriminalisera medlemskap i alla religiösa organisationer, dom behövs inte längre.

  SvaraRadera
 5. Dumheter. Men blandar man religion och politik så får man så sjuka partier med så dumma förslag som KD. dags att de kryper under 4-procentsspärren. Sverige förtjänar bättre än ett parti med massa religiösa extremister.

  SvaraRadera