tisdag 20 juli 2010

Jerlerup, jag önskar du hade rätt, men...

 Jerlerup, på bloggen "Sverige är inte världens navel" menar att radikala muslimer är en liten minoritet och därför ofarlig. Han tycks tro att majoriteten muslimer, som ogillar våld, skulle utgöra ett hinder för de radikala att ta makten i land efter land i Europa. Men varför skulle fredliga muslimer motsätta sig att deras land blir muslimskt? Finns det något sådant exempel i världen? Att fredliga muslimer kan och vill förhindra radikala muslimer att göra ett land muslimskt? Visa mig gärna det, Jerlerup!
Storbritannien är ett varnande exempel:

Mitt svar till Jerlerup:
Jag önskar att du hade rätt! Men så ser jag mig om i världen och inser att det är ett önsketänkande. Tyvärr. De som stenas för otrohet och de som hängs för homosex, de fick betala priset för att världen är full av naiva och godtrogna människor, som menar väl, men som bäddar för islams herravälde.

Vad säger Koranen (i svensk översättning) om när mord är tillåtet? Jo:
    "Mords Ohygglighet
[5:32] På grund av detta fastställde vi för Israels Barn, att för den som mördar en person som inte begått ett mord eller hemska brott, ska det vara som om han mördat alla människor. Och för den som skonar ett liv, ska det vara som om han skonat livet på alla människor. Våra budbärare gick till dem med tydliga bevis och uppenbarelser, men de flesta av dem efter allt detta överträder ändå.
    Dödsstraff: När är det Berättigat?
[5:33] Det rättvisa straffet för de som kämpar emot GUD och Hans budbärare, och som begår hemska brott, är att dödas eller korsfästas, eller att få sina händer och fötter avskurna på alternerande sidor, eller att landsförvisas. Det är för att förödmjuka dem i detta livet, sedan drabbas de av ett mycket värre straff i Livet Efter Detta."
Nå, vad innebär då detta? Jo, när någon begått "hemska brott" då är det tillåtet att mörda eller avrätta denne. Vad räknas då som "hemska brott" i islam? Jo till exempel, att lämna islam, att ha sex före äktenskapet, att vara otrogen, att bli gravid utan att vara gift. Brottet "att kämpa emot GUD", kan den muslimska diktaturen använda mot alla som öppet kämpar för mänskliga rättigheter och demokrati, se Iran.

Läs även andra bloggares åsikter om
Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

10 kommentarer:

 1. Feminix generaliserar igen. Muslimer och radikala muslimer anses vara samma sak. Radikala muslimer vill göra landet radikalt muslimskt, inte muslimskt.

  Allt du säger kunde ha sagts av antisemiter på 1920-talet.

  SvaraRadera
 2. Det ÄR samma sak. Enda skillnaden är att ena gruppen vill ta över med våld medan den andra gruppen föredrar infiltrering och långsamt övertagande. Den ENDA skillnaden. Båda formerna av islamister följer koranen. Capice?

  SvaraRadera
 3. Robin. Antisemit? Se dig i spegeln.

  Nytt inlägg, del TRE i serien:

  http://ligator.wordpress.com/2010/07/21/ett-tankeexperiment/

  SvaraRadera
 4. Vad har du för belägg för att jag är antisemit? Musslor gillar inte judar och jag gillar inte mussar så med vilken logik blir jag då antisemit? Blev du ofta tappad i golvet med huvudet före när du var liten? Jag förstår om du inte kommer ihåg det efter så lång tid och alla hjärnskakningar men du kan ju alltid fråga din mamma och pappa om dom finns kvar i livet.

  SvaraRadera
 5. Robin. Ja sa så för att jag vill att du kikar í min blogg:

  http://ligator.wordpress.com

  Dina resonemang är exakt som antisemiternas, men mot muslimer istället.

  Därav se dig i spegeln!

  SvaraRadera
 6. @Robin. Som jag förstått Jerlerup så anser han att det faktum att man använder ordet "muslim" när man säger någonting negativt om muslimer eller islam är detsamma som att vara antisemit i den meningen att om man byter ut ordet "muslim" mot "jude" så får man en karbonkopia av åsikterna som florerade i 20-30 talets Tyskland och därmed så banar man väg för ett nytt tusenårigt rike. Personligen har jag svårt för att göra den kopplingen då jag anser att det är andra tider idag och förutsättningarna helt annorlunda, och att det inte gynnar debatten att förenkla saker och ting genom populistiska knep som att ständigt hänvisa till historien.

  Men man är inte antisemit eller islamofob enligt honom om man, när man uttrycker sig negativt (kritiserar) och använder orden "fundamentalistiska muslimer"
  För Jerlerup är det en semantisk fråga detta med islamofobi. Han anser att om man säger ordet "muslim" så betyder det med automatik alla muslimer i hela världen.

  Men själv är han snar med att använda ordet "Sverigedemokrat" när han talar negativt om sverigedemokrater. Han säger inte "enstaka sverigedemokrater" eller "fundamentalistiska sverigedemokrater" utan när han pratar om sverigedemokrater då är de en enhetlig grupp. Senare säger han att han vet att alla sverigedemokrater inte är likadana. Men om någon uttrycker sig likadant om muslimer (dvs säger att man vet att alla muslimer inte är extremister) så får man inte använda sig av detta knep med en framtvingad brasklapp, utan man är "islamofob" rätt av om man gör det. En islamkritiker har inte rätt att generalisera på samma sätt som han helt enkelt :)

  SvaraRadera
 7. Jerlerup! Nazister o antisemiter ville ta makten över så många länder som möjligt och där införa nazistisk diktatur. Vi islamkritiker vill försvara våra demokratier mot alla som hotar oss. Vi vill inte ta makten i muslimska länder. Vi vill inte krossa demokratin! Vi vill försvara demokratin! Förstår du skillnaden?

  SvaraRadera
 8. Jerlerup, jag hör dig! Jag kollade i spegeln men kunde inte se mig själv mäta skallar på varken judar eller mussar. Inte på sverigedemokrater eller sjupartister för den delen.

  SvaraRadera
 9. Varg. Sverigedemokraterna är ett parti, för det första! Ett parti med EN fastställd ideologi. Islam har INTE EN fastställd ideologi, inte ETT program. Därför kan man faktiskt peka ut SD som parti utan problem. SD står för en viss metod och ett visst program.

  För övrigt ville även antisemiterna på 20-talet enligt retoriken försvara sig, du såg aldrig dem med ett enda ord säga att de ville ta över världen.

  För övrigt kan min artikel om Kent Ekeroth vara av intresse:

  http://ligator.wordpress.com/2010/07/22/vad-har-sverigedemokraterna-kent-ekeroth-och-talibanerna-gemensamt/

  Enda frågan är varför Kent och Feminix tar ställning FÖR islamistiska fundamentalisters syn på islam.

  Ett stort mysterium...

  Odlar ni skägg också?

  SvaraRadera
 10. Jag kan bara tala för mig själv, vilket jag gjort på din blogg också, och säga att anledningen till att jag ser islam på samma sätt som fundamentalisterna är av samma anledning som du ser på nazism som nazisterna gör.

  Fakta är ju att de allra flesta nazister, främlingsfientliga, rasister, islamofober (insert valfritt negativt epitet) inte gör en fluga förnär, så jag förstår inte dina häftiga utfall mot dessa egentligen.

  De "allra flesta" är skötsamma ordentliga människor. Dessa nazister osv stigmatiserar du på samma sätt som du anser att muslimerna blir stigmatiserade för vad några få gör.

  Du kanske tycker att det är att leka med ord, men jag vill poängtera det ologiska i dina resonemang när du dels generaliserar om SD och nazister samtidigt som du anser att man inte på exakt samma sätt får generalisera muslimer.

  Och islam ÄR en ideologi, det är bara tolkningarna som skiljer. Några väljer att tolka den som någonting personligt och besvärar inte sin närmiljö med denna och några väljer att tolka islam så som den är skriven.

  SvaraRadera