fredag 11 juni 2010

Mark Klamberg jämför Åkesson med Omar

 På sin blogg skriver Mark Klamberg (fp):
"Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson skriver att muslimer är Sveriges "största utländska hot". Det är inget annat än kollektiv skuldbeläggning. Som sådant ser jag ingen skillnad mellan det och att hävda att judar är ett hot mot Sverige. Att attackera judar gör dock inte Jimmi Åkesson för han väljer att attackera en grupp som är marginaliserad."
 I en kommentar på inlägget skriver han:

"Det är uppenbart att Sverigedemokraterna ser den nuvarande omfattningen av muslimer boende i Sverige som ett hot, partiets företrädare verkar helt besatta av det.

Det är ungefär som när fanatikern och fundamentalisten Mohammed Omar talar om det sionistiska hotet men förnekar att han är judefientlig. Jag tycker Jimmie Åkesson i sin kollektivistiska syn har fler gemensamma värderingar med Mohammed Omar än vad han har med mig. Både Åkesson och Omar 1) attackerar en viss folkgrupp 2) vill försvaga homosexuellas rättigheter och 3) tar ställning mot feminism."


Menar han att den som varnar för islamismen är lika farlig som islamismen?
Churchill varnade tidigt för Hitler och nazismen. Men man trodde honom inte. Först när det var försent insåg man att han hade haft rätt.
Nu finns det många som varnar oss för att islamismen är den tredje av vår tids totalitära ideologier efter nationalsocialismen och kommunismen.
Förstår inte Klamberg skillnaden mellan en totalitär ideologi och de som varnar för den?
På Contra skriver Fredrik Runebert om "Islamismen - den tredje våldsideologin".

Läs även andra bloggares åsikter om ,
Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

3 kommentarer:

 1. Det är fantastiskt att envilseledande rubrik kan leva så länge. Åkesson har aldrig sagt att muslimer är ett hot mot Sverige.
  Det visar på det jag hävdar hela tiden, de politiskt korrekta är de som mest av alla klumpar ihop alla muslimer till en grupp. De tror på fullaste allvar att islamisterna är islam och alla muslimer.

  SvaraRadera
 2. Den som tar en folkpartist på allvar är bortom all räddning. Ett parti bestående av nykterister, skollärare och uppskrämda tjänstemän, har alltid haft en obegriplig bild av verkligheten....Blodsven

  SvaraRadera
 3. Islam ÄR ett hot och därmed alla muslimer som inte tydligt tagit avstånd ifrån islamisterna! På så vis blir frågan: Hur många av muslimerna kan betraktas som "sleeper cells"? Hårddragning? Javisst, men väldigt tydlig och beskrivande och detta pga att islam först och främst ÄR en totalitär ideologi för ett annat samhälle än parlamentarisk demokrati och MÅSTE betraktas som ett hot!

  SvaraRadera