måndag 7 juni 2010

Islam formade USA enligt Obama?

Världen idag, Mats Tunehag, har som enda (?) tidning i Sverige uppmärksammat ett högst anmärkningsvärt uttalande av en amerikansk president:
 "Visste du att islam formade USA? Troligen inte, eftersom det är osant. Men detta sa Barack Obama i ett tal i det turkiska parlamentet för cirka ett år sedan. Han uttryckte också sin stora tacksamhet för vad islam bidragit med i formandet av USA."
Robert Spencer skriver om detta i FrontPage Magazine, 7/4 2009:
"'We will convey,' said Barack Obama to the Turkish Parliament Monday, 'our deep appreciation for the Islamic faith, which has done so much over the centuries to shape the world — including in my own country.'"
Ett klipp i översättning:
"'Vi kommer att förmedla,' säger Barack Obama till det turkiska parlamentet på måndagen, 'vår djupa uppskattning för den islamiska tron, som har gjort så mycket under århundradenas lopp att forma världen – även i mitt eget land.'
 Onekligen har den islamiska tron gjort mycket för att forma världen – ett uttalande som inte gör någon värdering om exakt hur den har format världen.  Den har bildat den dominerande kulturen i vad som kallas den muslimska världen i århundraden. Men vad i all världen kan Obama mena när han säger att Islam också har 'gjort så mycket' för att forma sitt eget land?"

Det är tyvärr inget skämt. Den amerikanske presidenten sade faktiskt så. Vad menar han? Om vi är snälla mot dem så kanske de är snälla mot oss? Har muslimerna gjort världen bättre? Ska vi vara tacksamma?

Läs även andra bloggares åsikter om ,
Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

3 kommentarer:

 1. Barry Soetero är själv mussla och praktiserar bara taqyyia, den inom islam konstituerade lögnen. Dessutom är ahan inte alls amerikan. Det råder delade meningar om han föddes i Kenya eller Indonesien men amerikan är han iaf inte.

  SvaraRadera
 2. Men det står att Obama hävdade att Islam har format hans land, tja 9-11 var ju nog det han syftade på, men det fattade inte idioterna som lyssnade.

  /Ynve gustafsson

  SvaraRadera
 3. Han menade inte Kenya då :P

  Nu väntar vi bara på att nån muslim tackar Judarna för allt judendomen gjort för att skapa Islam. För fakta är att Islam är skapad från religinen judarna hittade på :)

  SvaraRadera