torsdag 18 februari 2010

Sharialagar i Sverige?

Sharialagar i Sverige, frågar Jan Nilsson på sin blogg:
"I fredags lades det fram en doktorsavhandling vid juridiska fakulteten i Uppsala, 'Islamisk arvsrätt i det mångkulturella Sverige'. Doktoranden hette Mosa Sayed och en av handledarna har varit islamologen Jan Hjärpe.[,,,]Skulle kraven på sharialagar i Sverige stanna vid arvsskiften om vi kompromissade bort grundlagen där?"
Även Dilsa Demirbag Sten  skriver kritiskt om detta.
Ärkebiskopen av Canterbury, Rowan Williams, vill införa sharia i Storbritannien.
Alla förnuftiga måste väl säga absolut nej till Sharialagar i Sverige? Även de som gillar mångkultur och invandring? Men jag är inte helt säker.

Läs även andra bloggares åsikter om ,
Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

4 kommentarer:

 1. I Malaysia piskades just för första gången någonsin kvinnor som straff för osedlighet.

  http://svt.se/2.22584/1.1893273/tre_kvinnor_piskade_for_sexbrott

  Men det kan ju aldrig hända här? Vi tror att vi till en grad kan omdefiniera våra rättigheter -- SvD:s ledarblogg kommenterar någon lärd människa att kvinnor i burka "ska lämnas ifred", och lärda människor har väl i som andra matats med samt lärt sig det som inte får ifrågasättas, att invandrare är precis som vi (*) samt att mångkultur och särbehandling är rätt -- och på det sättet lösa amlevnadskonflikter, men det är både eftergifter för sharia och acceptans av enklavisering.

  (*) Men att invandrare i allmänhet inte är och tänker som vi och att muslimer i hög grad är annorlunda där man är intoleranta mot ickemuslimer, det (kanske jämte att detta inte får sägas) är orsaken till att lösningen på detta inte bara är att avvisa särrättigheter utan kräver en invandringspolicy som borde ha funnits sedan 5-10 år tillbaka (det är möjligt att jag säger detta för att jag ungefär så länge förstått faran; jag tror ingen kan ge ett exakt svar hur många minuter före tolv klockan är eller när den passerat tolv, och det jag ansett mig kunna göra är att ägna tid åt att argumentera sakligt -- att man exkluderas och jämställs med nazister har jag märkt, och som du vet har jag inte ens gillat att jämställas med dig då jag anser att en del videos och länkade sajter du har innehåller rasism, dvs dömer människor på hudfärg).

  SvaraRadera
 2. Fint..lördagsnöje utan TV. Gräv ett antal gropar och stena människor till döds, låt barnen se på så de lär sig den underbara tron på profeten.

  SvaraRadera
 3. När klockan är över tolv lär vi sannolikt bli medvetna om det men då kommer det tyvärr att vara försent.

  SvaraRadera
 4. De icke (medmvetet) kristna politikerna har ett mantra och det är att ingenting är bättre än något annat, förutom de undantag som de själva bestämt.

  Och allt som muslimska invandrare hindras att göra är islamofobi.

  Islam kan enligt detta mantra bara inte vara sämre än kristendom, trots alla bevis för att demokrati bara växt fram i kristna länder.

  Allt beror på att man blandar samman människors rättigheter med vad som är bra och rätt rent religiöst och politiskt.

  Jag älskar invandrare men vet vad islam betyder, de som konverterar från islam skall dödas (enligt lag!).

  SvaraRadera