måndag 8 februari 2010

Muslimsk visdom à la Tasnim

 Den muslimska bloggaren Tasnim skriver på sin blogg: Hedersmord = islam?:
"I dagarna uppmärksammar flera muslimska bloggare det fasansfulla fenomen som populärt kallas 'hedermord'. Ytterligare anledning att skriva om detta är att nu har ännu ett makabert mord avslöjas i Turkiet, där en 16-arig tjej begravdes levande med bakbundna händer i familjens trädgard, därför att 'hon hade manliga bekanta. Detta brukar kopplas ihop med islam, trots att islam förbjuder detta med klara och tydliga förbud. Det finns ingen tvekan, det finns inget utrymme för godtyckliga tolkningar - det är helt enkelt förbjudet och punkt.[...]Och om att ta en annans liv[säger Koranen]:'Av denna orsak förskrev Vi för Israels barn att om någon dödar en människa, som inte själv har dödat någon eller försökt störa ordningen på jorden och sprida sedesfördärv, skall det anses som om han hade dödat hela människosläktet och om någon räddar en människa skall det anses som om han hade räddat hela människosläktet' (Koranen 5:32)[...]Det är klart och tydligt att mord inte är tillatet - inte för att behalla sin s.k 'heder', eller av nagon annan anledning heller. Detta star utom allt tvivel och gar inte att ursäkta." 

Ursäkta mig, Tasnim, men hur läser du Koranen egentligen? Ser du inte att där står: "...om någon dödar en människa, som inte själv har dödat någon eller försökt störa ordningen på jorden och sprida sedesfördärv, skall det anses som om han hade dödat hela människosläktet.."

Detta betyder att det är tillåtet att döda någon som själv dödat eller stört ordningen eller ägnat sig åt sedesfördärv. Tillåtet att döda i vissa fall alltså! Med vissa fall menas att begå hemska brott som att döda en troende muslim eller att inte tro på islam eller att lämna islam.

Vad säger Koranen mer om dödande? 5:33 Det rättvisa straffet för de som kämpar mot gud och hans budbärare är att dödas eller korsfästas eller få sina händer och fötter avskurna på alternerade sidor.
 Korancitat hämtat från Välkomna till Islam (Underkastelse till Gud)

Är det konstigt om man som en vanlig liten svensk människa känner avsky och fruktan inför en religion som är en fanatisk dyrkan av denna Koran och denna profet?

Läs även andra bloggares åsikter om , ,
Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

1 kommentar:

  1. Jag förmodar att den turkiska pappan och farfadern kan åberopa just den klausulen, "störa ordningen på jorden och sprida sedesfördärv" Hon hade ju någon form av kontakt med pojkar. Sen om det bara var en blick eller kanske talat med en vet jag inte. Sen är ju alltd frågan huruvida ett tämligen ofarligt korancitat gäller eller har blivt ersatta sedan länge. Våra små musselmaner har ju som bekant en listighet få inser.

    SvaraRadera