lördag 20 februari 2010

Förälskad i islam?

 Jag tror inte jag har läst något mer häpnadsväckande naivt än denna artikel på Newsmill: Klas Grinell: Sverige blir inte mindre svenskt av fler muslimer. Citat:
"För min del får Åkessons version av svenskhet gärna vara hotad. Jag ser mycket hellre en svenskhet färgad av islamisk humanism och respekt för allas lika värde."

Islamisk humanism och respekt för allas lika värde? Skämtar han? Är det titeln på världens tunnaste bok? Nej! Det skrämmande är att han inte skämtar. Han är allvarlig.

Men i vilken värld lever han i? I min värld är det INTE humanism och respekt för alls lika värde som utmärker islamister, utan dess totala motsats. I de flesta muslimska länder råder diktatur och förtyck av minoriteter, avrättningar av oliktänkande och stening av kvinnor. Tyder det på humanism?

Min enda förklaring är att skribenten har blivit förälskad i islam. Han är blind av kärlek. Förälskad och förblindad förlorar man ofta all opartiskhet och blir oförmögen till kritisk granskning. Grinell är doktor i islamisk idéhistoria.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,
Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

3 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Lika naiv är Simon Hughes, en bisexuell som är ledande politiker i Liberaldemokraterna (UK:s tredje största parti), som på en muslimsk konferens uttalade att han vill att muslimerna tar över politiken i UK, i videon i min post här (där jag även skrev en förhoppningsvis tankeskapande reflektion).

  Att det är möjligt bygger på den mångkulturella diskursen och att ingen som önskar ha heder kvar i ett professionellt yrkesliv förmodligen vågar uttrycka annat. Diskursen är men måste utmanas av inte minst dem som är beredda att ta ledarskap (allmänt anser jag -- helt ärligt -- inte att många SD:are ger så gott intryck, och många är ointelligenta högljutt arroganta rasister verkar det, så jag vädjar hellre till etablerade med inflytande att ändra hållning till en hållbar.

  Men om en och annan etablerad debattör eller politiker ställer sig emot mångkulturen räcker det ingenstans. Både avbruten generös (världsledande generös) invandring och assimilation krävs.

  Såg även att Munkhammar och Henrik Nilsson i GP är naiva om att socialt utanförskap och spänningar ska upphöra om man inför ekonomiska frizoner i förorter. (Det är nog snarare en tröskel för att särlagstiftning i etnisk segregerade områden ska accepteras och ett preludium till enklavisering modell större.)

  SvaraRadera
 3. Klas Grinell ar totalt tokig! Jag har inget emot invandrare, men invandrar fall bor hallas inom rimliga granser och Sverige har gatt alldeles for langt. Specielt Muslimsk invandring har inte haft nagon bra konsekvens NAGONSTANS dar Muslimer har fatt tillatelse att invandra.

  SvaraRadera