lördag 26 december 2009

Visdomsord om islam och Europa

 Världen idag är en tidning som jag nyss på allvar fått upp ögonen för. Den tar upp stora frågor och allvarliga problem, som andra tidningar inte vågar röra vid.
Ibland innehåller den riktiga visdomsord. Den här gången kommer de från Mats Tunehag och Christopher Caldwell: 

"Europas växande rotlöshet är ingen match för ett självsäkert islam. Christopher Caldwell skriver i sin bok Reflections on the Revolution in Europe: Immigration, Islam and the West: 'När en osäker, eftergivande, relativistisk kultur möter en kultur som är förankrad, säker och stark genom gemensamma övertygelser, så är det i allmänhet den förra som ger efter och anpassar sig efter den senare.'"


 Caldwell slår huvudet på spiken. Vi har Mona Sahlin, som säger att vår kultur är töntig, medan invandrarnas är så fantastisk och underbar. Vi har de kristnas ledare, som menar att islam är lika god som kristendom och vi har humanisterna, som säger att islam inte är värre än kristendom.
Jag riktigt hör hur Mohamed Omar överlägset och segervisst hånskrattar bakom våra ryggar.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,
Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

3 kommentarer:

 1. Mona Muslim borde skickas till ett av sandlådeländerna och bo så får vi se hur töntig hon fortfarande tycker att vår kultur är. Fast för min del kan hon få stanna kvar där för gott.

  SvaraRadera
 2. Gärna till Saudiarabien så hon får känna på hur det är att bo i tält. Dessutom behöver hon inte bekymra sig om parkeringsböter...

  SvaraRadera
 3. @ Robin Shadowes
  Precis, saudierna är nog dom mest rigida av alla musslor.

  SvaraRadera