tisdag 1 december 2009

Vad är demokrati?

- Mamma, vad är demokrati?
- Det är när makthavarna bestämmer över folket.
- Vad är diktatur?
- Det är när makthavarna bestämmer över folket.


Nyamko Sabuni är glad över att svenska folket inte får säga sin mening, som folket i Schweiz. Hon uttrycker det så här på Leffe45´s Weblog:
"För mig är förbudet mot minareter en signal om intolerans.[...]Tack och lov har vi inte den typ av system som finns i Schweiz. Fundamentet för vår demokrati är mer robust. Partierna och riksdagen fungerar som filter. Folkomröstningar kan vara bra, men här har man använt det felaktigt i ett populistiskt syfte. Det är farligt för demokratin."

Ursäkta mig, men jag blir faktiskt spyfärdig! ATT FOLKET FÅR SÄGA SIN MENING ÄR EN FARA FÖR DEMOKRATIN!? Kan maktens arrogans bli tydligare? Svenska folket är helt enkelt för korkat för att få bestämma i sitt eget land! Vad har hänt? Smygande, omärkligt har vi berövats vårt självbestämmande?
Om Sverige vore verkligt demokratiskt, så skulle vi få rösta ja eller nej till ett STOPP för invandringen i samband med valet 2010.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,
Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

6 kommentarer:

 1. För en gångs skull skulle jag nästan hålla med kommunisterna om en revolution.

  SvaraRadera
 2. Det här bevisar väl mer än något annat att det där jävla aset Nyamko Sabuni är lika demokratisk som Mona Sahlin, d v s inte alls! Och den där svarta skatan ska sitta i regeringen??? Nej, tillbaka med henne till "Umagumpaland", eller vart i helvete hon nu kommer ifrån!

  SvaraRadera
 3. Sabongo kommer väl från Kongo tror jag. Musse är hon iaf så att hon försvarar minareter är kanske inte så konstigt. Men vad fan hon har i en svensk regering att göra är däremot en gåta.

  SvaraRadera
 4. Snart spelar det inte så stor roll vad hon vill. Folk har tröttnat på alla invandrare vid det här laget, och nu är det bara en tidsfråga innan det på ett mycket oangenämt sätt uppdagas för etablissemanget.

  SvaraRadera
 5. Hur kommer det sig att Demokratbloggen jämt försvinner från dina länkar? Jag kan inte hitta den någonstans.

  Någon anledning måste det väl vara att den jämt försvinner:

  http://demokratbloggen.wordpress.com/

  SvaraRadera
 6. Poängen med demokrati är att man ska få göra vad man vill så länge det inte skader någon annan. Inte att en majoritet ska kunna förtrycka en minoritet. Om muslimer eller utövare av någon annan religion vill bygga en byggnad för egna pengar är det något som bara angår dem, så länge byggnaden är uppförd efter samma regler som gäller för all byggnation i det aktuella landet.
  Ni kanske tycker USA:s systematiska utrotande av infödda amerikaner eller Sydstaternas slaveri var demokratiskt, bara för att det hade stöd hos den privilegierade majoriteten?
  Ni rasist... jag menar "patrioter" borde vara glada för att de mänskliga rättigheterna står över folkets röst i en sann demokrati. Om det hade gjorts en folkomröstning, enligt er version av "demokrati", gällande ifall ni skulle slängas ut ur Sverige eller inte hade ni allesammans varit asylsökande vid det här laget.

  SvaraRadera