tisdag 29 december 2009

Överbefolkningen - största miljöhotet?

Tänkvärda ord från bloggaren Kruman på bloggen Nyhetspanelen (sept. 2007):

"Dagligen matas vi proppfulla med order om hur vi ska uppföra oss för att minska påverkan på vår miljö. Varje individ ska minsann ta sitt ansvar. Vi ska numera begränsa vårt köttintag (kor och grisar fiser och skiter nämligen, det är det som kallas för utsläpp), i stort sätt bara käka grönsaker (som för övrigt transporteras från världens alla hörn, vilket man tydligen inte har 'tänkt' på). Likaså ska vi bojkotta flaskvatten eftersom det körs från Tyskland och Frankrike bl a. Ursäkta mig, varifrån kommer Systembolagets vin ifrån? Från de icke-miljöfarliga svenska kranarna?
Etanol, ett av världens senaste underverk. Åtminstone om man får tro miljömaffian. Vad man inte säger är att det faktiskt fordras oerhört mycket energi för att producera etanol. Och energi; det smutsar minsann ner. För att inte tala om allt detta spannmål som vi måste odla för att möta upp den kommande stora efterfrågan på etanol (?). Inga betesmarker kvar för våra djur, skogar måste huggas ner, antalet träd kommer att minska tillgången på syre. För 6 miljarder människor måste naturligtvis ha mat, fisa och skita, rapa och andas, köra bil och driva produktion. Ungefär som vanligt alltså. Men vem snackar om det största miljöhotet av alla; överbefolkningen?"
Jag tror faktiskt att han har rätt. Denna vansinniga befolkningsökning kan inte få fortsätta. Vilka är det då som står för denna ökning? Ja, inte är det vi européer. Vi föder så få barn (ca 1,5 barn per kvinna) att vi minskar med ca 1/4 för varje generation, medan de invandrade muslimerna föder ca 4 barn och fördubblar sig på en generation. Ska vi européer bara finna oss i detta? Suck - ja ni får väl ta över då, vi orkar inte bry oss. Vi har ju viktigare saker att tänka på: Att papporna ska vårda spädbarnen halva tiden!

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,
Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

4 kommentarer:

 1. Nej det fordras inte enormt mycket energi för att producera etanol - vem har lurat i dig det?

  Det går åt 0,04 MJ olja för att producera, frakta och distribuera 1 MJ etanol (EUs forskningscenter JRC).

  Som jämförelse går det åt 0,14 MJ för att producera, frakta och distribuera 1 MJ bensin, och 0,16 att producera, frakta och ditribuera 1 MJ diesel.

  SvaraRadera
 2. När en population i naturen blir för stor medföljer epedemier och svält, människor har förmågan att lösa de problemen.

  Om fler överlever sjukdom och svält medans folk som har anpassat sin kultur och barnafödande efter ett kraftigt bortfall inte ändrar beteendet så leder det till överbefolkning, de flesta inser detta men vem vill säga det rakt ut?

  Knappt så man vet vad man ska tycka och känna när man hör om de nya billiga pillrena som kommer rädda hundra tusentals liv i de redan överbefolkade länderna...

  SvaraRadera
 3. Klimat bluffen är just vad det låter på namnet ... en bluff!

  Koldioxid är inte en miljöbov och den påverkar inte klimatet alls. Den här klimatbluffen är fascistisk och syftar till att man vill utrota stora delar av jordens befolkning.

  Innan andra världskriget lanserade man rashygienen för att utrota människor och stjäla deras ägodelar. Nu lanserar man klimatbluffen för att göra samma sak!

  Se här att koldioxid inte påverkar klimatet:

  http://demokratbloggaren.wordpress.com/

  SvaraRadera
 4. Precis, klimatförändringarna är en bra ursäkt som man tror man kan sälja in till folket så dom blir positiva till sin egen utrotning! För vem vill inte rädda planeten?

  SvaraRadera