måndag 9 november 2009

Jo, vi måste stänga gränserna!

"EU kan inte med en generös invandrings- och asylpolitik lösa fattigdomsproblem i Afrika och andra världsdelar." Tidningen Skånskan

De av oss som vågar antyda att en fortsatt massinvandring är vansinne och att vi istället måste stänga gränserna, åtminstone tills de som redan är här har fått jobb och ett drägligt liv, brukar förlöjligas som "rädda för allt okänt".

Det finns bloggare som optimistiskt hävdar att "fler människor ger fler jobb" och "Sverige behöver invandrare".

Här får de svar på tal av Skånskan (EU:s gränser kan inte bli öppnare, 14 juli 2009)
Citat:
"Sammanlagt är det fler än 22 miljoner människor som går arbetslösa i dag i EU-området.
Den massarbetslöshet som präglar EU innebär enorma påfrestningar på trygghetssystemen. Fortsätter krisen i flera år breder massfattigdom ut sig och i spåren på det social och politisk oro.
Asyl- och invandringspolitiken inom EU kan inte avskärma sig från det akuta krisläge som råder i många medlemsstater. Aldrig så god vilja att visa öppenhet räcker när flera länder har svårt att försörja sin egen befolkning. Att öka invandringen till EU innebär med automatik ännu snabbare växande arbetslöshet och hårdare påfrestningar på välfärdssystemen. Spanien som med generösa amnestier gav många invandrare uppehållstillstånd står nu på ruinens brant på grund av en ogenomtänkt invandringspolitik.
En del som gått bort sig i statistiken menar att många EU-länder kommer att få stor arbetskraftsbrist och behöver ha öppnare gränser. Men den arbetskraftsbristen kommer till stor del att kunna lösas inom EU genom ökad rörlighet av arbetskraft mellan medlemsländerna.[...]EU kan inte med en generös invandrings- och asylpolitik lösa fattigdomsproblem i Afrika och andra världsdelar. Om vi själva blir fattigare så minskar i stället vår förmåga att ge stöd. Därför måste invandringstrycket mot Europa leda till lösningar i de hemländer och regioner av världen som invandringsströmmarna kommer ifrån."

Såvitt jag förstår så är detta exakt detsamma som är kärnan i Sverigedemokraternas budskap. Eftersom Skånskan inte är "korkade rasister" så är inte heller SD detta. Det hela handlar om sunt förnuft.
Ett klargörande: Man är inte rasist eller främlingsfientlig för att man vill begränsa eller helt stoppa invandringen, med undantag för de kvotflyktingar som FN vill att vi tar hand om.
Nej, man är bara lika klok som sossarna var när de 1989 införde Lucia-beslutet. (Luciabeslutet var ett stopp för invandringen med undantag för kvotflyktingar.)

Läs även andra bloggares åsikter om , ,
Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se

5 kommentarer:

 1. Hur ser du då på de orättvisa fiskeavtalen mellan EU och Afrika? De EU-finansierade fiskeflottor som trålar på botten utanför Afrikas kust och förstör den marina miljön. Som konkurrerar ut de lokala fiskarna. Så att fiskarna blir tvungna att sätta allt på ett kort och åka till Kanarieöarna, bara för att när de väl är där (om de överlever vill säga) bli hemskickade igen. Och hamnar på ruta minus 1. Eftersom de sålt allt de hade för att ha råd att fly.

  Allt detta för att vi redan fiskat upp våra hav.

  Har inte vi ett ansvar där?

  SvaraRadera
 2. Det du tar upp är ytterligare ett exempel på hur uselt EU är. Jag har inget förtroende för dessa golddiggers.

  SvaraRadera
 3. Globalisering, EU, "var och en är sig själv närmast", rik slår fattig. Så ska det vara i dagens samhälle. Bry dig bara om dig själv är mottot och det blir mera sant för varje generation. Finns det egentligen något hopp för mänskligheten?

  SvaraRadera
 4. Du får rösta på "V" Gammelsvensk, de har ju hopp om mänskligheten....De offrar gärna svenskheten för mångfalden.

  SvaraRadera
 5. Jag tycker inte man kan losa problemen med invandring heller. Man kan hjalpa med bistand ocksa. EU har i nya Lissabonfordraget skrivit in att man ska arbeta mot fattigdom och for fred och demokrati i varlden.

  Gammelsvensk: Alla har ju alltid tankt sa pa ett plan. Det finns hopp for manskligheten anda, att bara tro att problemen cirkulerar runt pengar ar naivt. Svenskar ar ju kulturellt handikappade att hjalpa okanda manniskor. Storbritannien ses som ett hemskt osolidariskt land, men nar jag ramlade av min motorcykel var folk otroligt snalla och hjalpte mig och ringde ambulans, aven om jag inte var skadad.

  Sa klart att det finns hopp for manskligheten. Att pasta nagot annat ar cyniskt, och folk har i evighet pastatt att samhallet gar utfor pa grund av det ena och det andra.

  Globalisering ar inte hemskt alls. Det finns fina saker som global ekonomi dar man investerar i fattiga lander. Man kan da bygga en stark ekonomi som man gjort i Taiwan, Singapore och Sydkorea. Sydkorea ser Sveriges generella valfardssystem som en forebild.

  Att antikapitalistiskt system skulle vara battre ar naivt eftersom historien har visat oss att det bara blir varre.

  Fattiga korruperade lander som Kamerun skulle vara lyckliga om det fanns lander som ville investera i dem.

  Globalisering gor det lattare att rora sig over granserna. Estland ar emot EU for att man ar radd for att invandrare ska floda in i landet.

  Ar EU och globalisering och global ekonomi problemet sa ar varlden inte i rannstenen an.

  SvaraRadera