onsdag 15 juli 2009

Vilka muslimer har RÄTT islam?

Mitt svar till musliman Cecilia, som på sin blogg "My Life My Story" skriver lyriskt om sin förälskelse i sin egen islam, som hon fann i Koranen:

Du har EN islam. Bahlool har en annan. Shia har en. Sunni en helt annan. Wahabiter ytterligare en. Dessa kan i sin tur delas upp i undergrupper. Vem vet, kanske finns det 100 olika tolkningar. Och ALLA dessa hävdar att just deras tolkning är den enda rätta.

Men.. din tolkning av islam kanske inte alls stämmer med den tolkning som majoriteten av muslimer ute i världen bekänner sig till? Din tolkning innehåller säkert inte halshuggningar eller avhuggning av händer och fötter på motsatt sida eller stening av våldtagna kvinnor?

Men detta blodiga, barbariska, huggande är också islam, enligt tusentals muslimer, lika förälskat säkra som du. Tänk om wahabiterna en dag får makten och de anser att alla som inte är wahabitmuslimer måste avlivas eller konvertera till wahabismen? Avlivas precis som ickemuslimer i det heliga jihad. Det räknas ju inte som mord att avliva en ickemuslim. Mördaren kommer till paradiset.

Ickemuslimer kan avlivas för de är ju inte oskyldiga. Endast muslimer är oskyldiga. Ickemuslimer är skyldiga till att inte tro på den rätta religionen. Detta och mycket mer säger Anjem Choudary (på YouTube). Han är lika mycket muslim som du, Cecilia.

Vad skulle du känna om du stod öga mot öga med en wahabitmuslim som vill hugga huvudet av dig för att du tolkar koranen på ett annat sätt än han? Detta är fullt möjligt. Det är bland annat detta man kan lära av den där filmen du inte vill se. Du kanske inte vill lära dig ALLT om islam? Du är kanske rädd för vad du skulle upptäcka?

Och du vet väl att ute i världen dödar muslimer andra muslimer, i ett glödande hat, bara för att de har olika tolkningar av islam? Är du helt säker på att just du har rätt islam i de andras ögon?

Har du läst Mohamed Omars blogg? Förr var han en "snäll" sorts muslim. Idag är han en annan sort. Han anser att Iran, med sina avrättningar, är idealet. Somliga muslimer kallar honom en "galning". Andra menar att han är den klokaste.

Vilka muslimer har rätt islam?

Och du Cecilia, om din gud är så god och underbar, som en god fader, som du tror, varför är han då så ilsken och ovänlig och sträng? Värre än en psykotisk styvfar mot sina styvbarn. Om han har skapat alla människor och alla språk, varför godkänner han då bara böner på ett enda språk, arabiska?

Och om han har skapat människan så perfekt, varför måste man skära bort en bit skinn på små pojkar? Och varför har judarna samma sed, fast de har helt fel gud och fel religion? Och om din gud är så god, allsmäktig och barmhärtig, varför godkänner han inte dina böner ifall du inte först har tvättat fötterna, örona och näsan på ett alldeles speciellt, märkvärdigt sätt? Sitter han däruppe i sin himmel och kontrollerar alla muslimers tvättningar?

Ja, du Cecilia, du tycker säkert att jag är dum och okunnig, medan du själv har alla de rätta svaren. Men jag tror inte på tomtar eller troll, inte på spöken eller en småaktig, pedantisk gud, som kräver rituell fottvagning och utantill rabblande av arabiska böner fem gånger om dagen. Jag tror istället på förnuft och vetenskap.

Frid! (Som den underbare Pat Condell säger. Honom tror jag också på!)
................................................
Uppdatering:
Cecilia kunde inte ge något riktigt svar, bara att islam är felfri. Här är mitt svar:

"Cecilia, det är inte vi kristna som slaktar, stympar, kastar sten, piskar och avrättar muslimer i muslimska länder, det är muslimer.

Därför bör du klandra dem, inte mig, för dödandet. Shia och sunni självmordsbombar varandra i Irak och andra muslimska länder. Du tror därför fel när du säger att det små skillnader. Om man dödar för skillnaderna är de inte så små eller hur?

I Iran, Irak, Saudiarabien och i afrikanska länder är det inga enskilda "galningar" som begår dessa, i koranen tillåtna, mord. Det är ländernas regeringar, de muslimska imamerna, de högsta muslimska ledarna.

I Sverige och andra civiliserade länder straffas de som mördar. I muslimska länder är det regeringen, ledarna, imamerna som mördar, i islams namn, och de straffas inte.
Det är en viss skillnad.

Du borde kanske lära dig lite mer om dina muslimska bröder i muslimska länder! Du menar säkert väl och du är säkert en god människa, men tyvärr är islam inte en så problemfri religion som du tycks tro. Bevis finns i alla länder där muslimer härskar. Där råder ett förtryck av minoriteter och våldtagna kvinnor avrättas och gaypersoner hängs.

Frid!

------------------------------------------------
Barnröster utanför mitt fönster. Extremt sällsynt i den bostadsrättsförening där jag bor, med flest ettor och tvåor. Tittar ut. Självklart. Jag borde ha förstått. Det var inga svenska barn. Och när jag lyssnade pratade de inte svenska heller. Även här. Får man beklaga? Nej!

En dag råkade jag stöta ihop med en slöjkvinna med barnvagn när jag öppnade porten på väg ut med mina två dvärgsmå hundar. Hon ryggade förskräckt tillbaka och väste - Inga hundar, inga hundar!
-------------------------------------------------
Dagens svenska ordspråk: Bland hundra galna finns inte en enda klok.
-------------------------------------------------
Läs även andra bloggares åsikter om , ,
Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

7 kommentarer:

 1. han är inte stäng och iisken

  SvaraRadera
 2. Ja, du Cecilia, du tycker säkert att jag är dum och okunnig, medan du själv har alla de rätta svaren. Men jag tror inte på tomtar eller troll, inte på spöken eller en småaktig, pedantisk gud, som kräver rituell fottvagning och utantill rabblande av arabiska böner fem gånger om dagen. Jag tror istället på förnuft och vetenskap.

  Jag skulle aldrig kalla dig dum i huvudet eller okunnig.... bara ovillig att se något annat än hat och ovilja mot allt som är dig okännt. ingeting annat.

  SvaraRadera
 3. Cecilia, du som vet så mycket om islam, vet säkert varför Bin Laden valde att utföra terrordådet just den 11 september? Det var ju som en markering att återuppta den muslimska striden att ta makten över världen. Muslimerna blev besegrade i Wien samma datum 11 september 1683. Bin Laden är muslim, som du. Han har samma gud, samma Koran som du. Vilken sorts muslim är du? Shia, sunni, wahabit eller sufi eller någon annan sort?

  SvaraRadera
 4. Du hävdar att islam är allt det där, från halshuggningar till gud vet vad.
  På samma sätt kan jag anta att alla massmördare som mördar, seriemördare som quick, anders som mördade engla osv, att alla de är representativa för sverige och svenskarna? Om du dock menar att dessa gestalter är sjuka, rubbade, då måste du också acceptera vår tes, att de som mördar oskyldiga, som missbrukar religionen islam, är sjuka och rubbade.

  Ett annat svar är:
  Vad anser du? Att islam representeras av majoriteten eller av minoriteten? Det är en promille som använder våld och försöker mörda folk och tolkar islam enligt sin sjuka och bisarra ideologi, men majoriteten, den bryr du dig inte ett dugg om.
  Ska jag döma vita enligt galningar som Hitler och Stalin? Eller ska jag döma dem enligt majoriteten av människorna i väst? Människor som lever sina liv, jobbar och arabeta och inte har gjort någon förnär?

  Det är märkligt att du tycker att det är ok att döma alla muslimer och islam utifrån några idioter, men att vi inte får göra samma sak gällandes de idioter som finns i Sveirge och väst.
  Ska jag anse att alla amerikaner är idioter, för att Bush var en idiot?

  Döm islam och muslimerna utifrån majoritetens syn och beteende, inte utifrån några få undantags dumheter.

  SvaraRadera
 5. "Döm islam och muslimerna utifrån majoritetens syn och beteende, inte utifrån några få undantags dumheter."

  Det är ju precis det vi gör. De flesta mussar är helt enkelt dumma i huet! LOL

  SvaraRadera
 6. Bahlool!Jag kanske var otydlig. Jag menar inte enskilda galningar som begår brott och mördar. Nej, jag menar muslimska stater som med stöd av sharialagarna dömer våldtagna kvinnor till stening och bögar till hängning och tjuvar till att få händer och fötter avhuggna. Sharia ÄR islam. Islam ÄR sharia= död, hugga, hänga, piska. Jag avskyr sådant. Alltså avskyr jag sharia OCH islam. Man kan inte älska islam och samtidigt hata sharia. Sharia följer med islam antingen ni svenska "snälla" muslimer vill det eller ej. Alltså: Islam är INTE snäll eftersom Sharia inte är snäll.

  SvaraRadera
 7. Gates of Vienna har tydligen fått sin egen lille Bahlool. Han heter Solkhar. Baron Bodissey lade upp en tråd speciellt för och om honom. Först såg det ut som han skulle fega ur men jag ser nu att han de facto tittat in.

  http://gatesofvienna.blogspot.com/2009/07/islamic-singularity.html#readfurther

  SvaraRadera