fredag 3 juli 2009

Tron på invandringen - mångfaldsteorin

Moderate Paul Lindquist skräms av utsikterna att SD blir vågmästare: "Ett mardrömsscenario" kallar han det på sin intressanta blogg.

Jag försökte försvara SD:
"Faktum är att SD varnar för vad den ohämmade massinvandringen (av främst ekonomiska lycksökare) medför, inte bara ökad otrygghet och fattigdom för svenskarna, utan även den uppenbara risken för att muslimerna blir så många att de förändrar hela Europa i islamistisk riktning. Kom ihåg att Churchill varnade för Hitler. Ingen lyssnade då heller. Inte förrän det var för sent insåg man att Churchill hade rätt."

Paul Lindquist höll inte med:
"Sverigedemokraterna är ett främlingsfientligt och fördomsfullt parti. Du bevisar det också med den smaklösa jämförelsen mellan Hitler och muslimer.

Invandring har i alla tider berikat Sverige, alltifrån vallonerna på 1600-talet till den stora arbetskraftsinvandringen efter andra världskriget. Utan invandrare skulle varken åldringsvården, restaurang- eller städbranscherna fungera idag.

Jag vill inte heller ha ett islamistiskt samhälle lika litet som jag skulle vilja återgå till ett samhälle där den kristna kyrkan bestämde över lagar och samhällsutveckling.

Men bara för att en person är muslim är han eller hon inte islamist eller odemokratisk."

Och sen lägger han fram sin fantastiska teori (som jag faktiskt vill försöka förstå) om att en invandrares konsumtion leder till ett jobb åt honom. Plus att det lönar sig att stoppa inhemskt barnafödande, för det sparar dagis- och skolkostnader. Det är lönande att importera afrikanska unga män (som ju finns i överflöd) som kan jobba direkt utan onödiga skolkostnader. (Om jag fattat rätt.)

Så här förklarar han:
" 1) En invandrare som kommer hit innebär inte med automatik en ökad arbetslöshet. Tvärtom, varje ny individ är ju en konsument och potentiell investerare. De behöver mat, kläder, bostad, transport, nöjen, m m.

Allt detta innebär efterfrågan på varor och tjänster som produceras av någon. Alltså ökar tillväxten och jobben blir fler.

2) En nykommen invandrare innebär självfallet initialt en kostnad för samhället. Innan man skaffat egen försörjning behöver man hjälp att betala för sitt uppehälle och att lära sig språket.

Men jämför den kostnaden med vad ett svenskfött barn kostar innen det blir en produktiv medlem av samhället: förlossning, föräldraledighet, BVC, förskola, grundskola, subventionerade fritidsaktiviterer, gymnasium, ev högskola, osv...

Utan att ha finräknat vågar jag påstå att det svenskfödda barnet kostar bra mycket mer än en vuxen invandrare gör under introduktionstiden.

Det som däremot är ett problem är om människor är arbetlösa. Både i form av personligt lidande och i samhällskostnader liksom uteblivna skatteintäkter.

Men detta gäller oavsett om personen är svenskfödd eller invandrare. Därför är regeringens jobbpolitik så oerhört central och en helt riktig prioritering.

Visst är det så att arbetslösheten är högre bland invandrare än bland svenskfödda, men det finns ingen naturlag som säger att så ska vara fallet. på Lidingö har i stort sett alla flyktingar egen försörjning efter introduktionstiden, så visst går det.

För övrigt är arbetslösheten bland ungdomar extremt hög. Inte ser vi ungdomarna i sig som ett problem för det (däremot kunde regeringen göra mer mer att minska den, exempelvis genom att göra om LAS).

Det handlar om att ge rätt form av stöd men också att våga ställa krav på individer. Vi svenskafödda kanske också måste våga fundera över våra egna fördomar när vi ska anställa nya medarbetare. Våga se alla människor som resurser och inte som problem, även om de är invandrare."

Vad sade han? Vi måste våga se alla människor som resurser och inte som problem? Ligger lösningen i hur vi ser på invandrarna?

Är de ett problem för att vi svenskar SER på dem på fel sätt? Om vi bara kan TRO att de är en tillgång, så blir de en tillgång?

Liknar inte detta en religion? Om du bara tror på gud så hjälper han dig, men tror du inte så hjälper han dig inte?

Har det gått så långt att makthavarna tror att om vi bara tror på att invandringen är bra - så blir den bra?

Läs även andra bloggares åsikter om , ,
Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

3 kommentarer:

 1. " En invandrare som kommer hit innebär inte med automatik en ökad arbetslöshet. Tvärtom, varje ny individ är ju en konsument och potentiell investerare. De behöver mat, kläder, bostad, transport, nöjen, m m".

  Herr Lindquist missade troligen alla mattelektioner i skolan. En ny-svensk är en potentiell investerare och konsument påstår mattegeniet Lindquist.

  Det är vi svenskar som står för bostad och allt annat som kulturberikarna får kört i halsen av våra skattepengar.

  "Utan att ha finräknat vågar jag påstå att det svenskfödda barnet kostar bra mycket mer än en vuxen invandrare gör under introduktionstiden"

  Vilken dynga han sprider runt. När du kommer med sådana påståenden då måste du visa källor som ger dig stöd Herr Lindquist. Om inte så framställer du dig som en lögnare av stora mått.

  Var ett av dom mest snurriga och naiva inlägg jag läst. Tur att inte alla moderater är lika dumma som Herr Lindquist.

  SvaraRadera
 2. Hatar verkligen den synen som Lindquist har; han får det att låta som ett brott att födas som svensk.

  Har det verkligen gått så långt att människors liv värderas i pengar nu? Kanske borde varenda skattebetalande svensk flytta till Norge, så får regeringen njuta av sina självförsörjande invandrare och sin mångkultur.

  SvaraRadera
 3. Som alla andra multikulturalister ser han invandrarna enbart som en resurs, en vinstlott när det ligger sanningen närmare att det egentligen handlar om en helsickes massa nitlotter vi får hit.

  SvaraRadera