söndag 3 maj 2009

Myten om lönsamheten

Johnny Munkhammar (m) skriver om invandringens påstådda lönsamhet på Realtid: "
– Vi ska vara öppna för invandringen men för att det ska bli en vinst så måste vi öppna upp arbetsmarknaden. Vi kan inte ha en minimilön som ligger så högt som vi har, säger Johnny Munkhammar till Realtid.se. Vi måste också ändra lagstiftningen, vi kan inte ha kvar las-reglerna som säger sist in först ut.[...] Han menar att om vi öppnar landets gränser för arbetskrafts-invandrarna kommer det även bli fler jobb och fler företag kan startas och därmed byggs även ekonomin upp."

Kommer dom bara hit så kommer jobben automatiskt? Inte speciellt övertygande.

Kommentarerna är intressanta:
"Munkhammar ute och cyklar
Munkhammar verkar mena att invandring var drivande under den senaste uppgången. Felfelfel. Att hantverkare från östeuropa kunde ta lediga jobb i västeuropa och därmed skapa tillväxt innebär INTE att invandringen är drivande. Dessutom har ett parlamentsutskott i London räknat fram att invandring INTE gett ökat BNP per person utan enbart ökad BNP. Stor skillnad!!!
Om invandring innebär att arbeten som annars inte utförs nu blir gjorda får man tillväxt, men när invandring innebär att några hundra tusen går på bidrag eller förtidspension är det ingen ekonomisk vinst alls. Och snacket om alla läkare som kör taxi är en myt. När Socialstyrelsen kollade detta blev det visst 5-6 stycken fall det handlade om totalt, dvs försumbart.
John Charles 2009-05-01 kl 15:59"

Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

4 kommentarer:

 1. Et frisk dansk studie fra Cepos og DREAM, viser at indvandrere fra mindre udviklede lande, i snit koster 28.500 om året. Men værre - deres efterkommere koster det samme. Godt 2 mio kroner på 70 år.

  http://www.cepos.dk/publikationer/analyser-notater/analysesingle/artikel/indvandreres-og-danskeres-paavirkning-af-de-offentlige-finanser-der-er-behov-for-et-politikskifte/

  SvaraRadera
 2. Om nu invandringen skulle ge oss så otroligt många nya jobb, varför finns dom inte då redan idag? Man får ju hela tiden höra vad synd det är om den gruppen människor eftersom dom aldrig kommer in på arbetsmarknaden, blir det bättre för dom om vi tar in en miljon till? ..Jag får inte den ekvationen att gå ihop..men kanske jag är för outbildad??

  SvaraRadera
 3. Fläskhandlarna i den politiska eliten har uppfunnit den kreativa ekvationen med den dynamiska konstanten "å".

  Därför får de alltid de önskade svaren när de räknar;)

  SvaraRadera
 4. Jag tycker han är alldeles för höger och ligger långt bortom
  alla borgerliga partier. Såg en
  bild där han skakade hand med
  Berlusconi. Det säger en del.
  Nej, han skall inte in i Riksdagen!

  SvaraRadera