torsdag 9 april 2009

SAMBA - Kraftsamling för barn?

SAMBA arbetar för att följande konkreta mål för barnpolitiken skall bli kända och styrande på alla samhällets beslutnivåer:


• Barnets bästa skall komma i främsta rummet vid alla beslut som rör barn, barnets behov prioriteras och alla barn och föräldrar sätts i samhällslivets centrum genom att barnkonsekvensanalyser görs inför alla samhällsbeslut som rör barn.

• Den negativa trenden för barn och ungdomars hälsa och välfärd bryts 2004 och barnfamiljernas ekonomiska situation förbättras radikalt genom att ett välfärdsindex för barn införs.

Jag roade mig med att ställa några frågor till SAMBA på deras blogg:
"Hur ser ni på barnens rätt till hemarbetande föräldrar? Är det bra eller dåligt? Är det bra för alla barn att vara på förskolan från ett års ålder? Är föräldrar rent av skadliga för sina barn? De är ju inte utbildade i genusvetenskap? Delar ni sossarnas uppfattning att vårdnadsbidraget är av ondo för att det utestänger barnen från förskolan?

Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

1 kommentar:

  1. Gammelsvensk9 april 2009 17:11

    Efter att ha läst lite på Sambas hemsida så har alla förhoppningar flugit sin kos. Samma dravel som vanligt om styrdokument, samverkan o.s.v. i all oändlighet. Inte ett enda konkret exempel som t.ex. möjlighet för familjer att klara sig på en inkomst, gå tillbaka till små skolor när det gäller små barn o.s.v.

    De kör bara på som vanligt och inget positivt har någonsin kommit ut av det. Jag blir så trött på dessa "pedagoger".Ska det vara så svårt att förstå att vad det handlar om är att ge föräldrar förutsättningar att själva bestämma över sina barns fostran och utveckling?

    Om du får något svar så blir det förmodligen en kopia på någon av deras skrifter.

    SvaraRadera