onsdag 25 mars 2009

Större invandring ger större problem

Mats Tunehag skriver en intressant artikel i dagens Världen idag: Multi-kultispåret en återvändsgränd:
"Ett stort problem är att frågor om invandring och integrationspolitik är så laddade med negativa etiketter. Det finns alltid några som snabbt vill klistra etiketter på andra som rasist, islamofob, Sverigedemokrat. Men vi måste skilja på ursprung och sanning. En sanning är alltid sann oavsett vem som säger den. En kommunist kan säga något rätt och gott, det kan även en nazist eller en Sverigedemokrat."
En sanning är alltid sann oavsett vem som säger den. Så sant som det är sagt.
"Sverigedemokraterna ser invandrare och invandringens storlek som det stora problemet. De har helt fel. Invandrarna är inte problemet – den värdelöst värderingslösa svenska integrationspolitiken är problemet. Integration måste ske utifrån en gemensam värdegrund och därför är multi-kulti-spåret en förfärlig återvändsgränd."
Där håller jag inte helt med. Det är väl självklart att storleken på invandringen spelar roll. Den misslyckade integrationen leder ju till större problem ju fler invandrare som vi släpper in. Om vi misslyckas med att integrera 10 000 invandrare så kan vi ju inte lyckas bättre om vi tar in tio gånger fler. Däremot håller jag med om att integrationen bör utgå från en gemensam värdegrund - en svensk. Vi kan inte ha hälften muslimsk och hälften svensk. Vi bor ju i Sverige.

Han avslutar bra:
"Svensk politisk korrekthet innebär att vi inte vågar säga: Välkommen till Sverige! Här talas svenska. Här finns 1000 år av kristen historia och tradition. Här får du söka arbete. Du behöver inte gilla det översexualiserade offentliga rummet. Du får tillbe Allah eller vara ateist. Men här accepteras inte sharia."

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,
Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar