tisdag 31 mars 2009

Kan man ta Andreas Malm på allvar?

Andreas Malm har kommit ut med en bok "Hatet mot muslimerna". Min fråga är; kan man ta honom på allvar?

Lisa Bjurwald, skribent på Expo, skriver i DN om Andreas Malm:
"I en artikel på debattsajten Newsmill menar Malm på fullaste allvar att vi bör 'följa Iran' och stödja 'befrielserörelsen' Hamas.
Carl Rudbeck, skriver i DN:
"Visst har Malm rätt i att några av de författare han recenserar målar fan, eller kanske är det Gud och hans profet, på väggen men de utgör en liten och högljudd minoritet som inte är representativ för folkflertalet. [...]Om sociologisk forskning talar sanning vill de flesta muslimer som kommit till Europa leva helt vanliga liv. De är varken det hot som Bruce Bawer och Bat Ye'or gör dem till men de är inte heller de ständigt förödmjukade offer som Malm hittar överallt."

Det Carl Rudbeck glömmer är att den dag muslimerna, genom invandring och barnafödande, blivit så många att deras politiska parti fått majoriteten i ett val, som kan vara det sista demokratiska, då kommer ingen muslim att motsätta sig att sharialagar införs. Det kan tyvärr bli verklighet om invandringen till Europa fortsätter som hittills.

Om tillståndet i Sverige skriver Bruce Bawer i sin bok "While Europe Slept:
"Dilsa Demirbag-Sten, integrationsexpert i Sverige, konstaterar att situationen för invandrarflickor i hennes land är bedrövlig. Men regeringen är närmast värdelös eftersom 'idén att ingen kultur är mer jämlik än någon annan länge varit ett mantra i svensk politik.' Svenska ledares 'begrepp om invandrare', säger hon rakt ut, 'saknar verklighetskontakt'; de förnekar 'att vissa kulturer är mer patriarkala än andra.' " Citatet hämtat från DN.

I DN-artikeln "De räddas revelj" raljerar Malm över författare som varnar för islamieringen av Europa. Om Bruce Bawers prisbelönta bästsäljare "While Europe Slept" skriver Malm:
"Inom ett par generationer kommer "konvertiter från islam att avrättas, tjuvar kommer att få sina armar amputerade" och "otrogna kvinnor stenas till döds". Muslimerna nöjer sig inte med någonting mindre än att ni "ger dem all makt och låter dem förtrycka er". Vad är detta? Den senaste pamfletten från Sverigedemokraterna?"

Jimmie Åkesson får in en poäng mot Malm i DN:
"Då Malm tycks anse att alla som varnar för ett ökat muslimskt inflytande i Europa är islamofober hade det varit intressant att få veta om han även anser att till exempel nedanstående tal av den libyske ledaren Muammar Khaddafi, som sändes i tevekanalen al-Jazira 2006-04-10 är ett utslag av islamofobi: 'Det finns tecken på att Allah kommer att bevilja islam seger i Europa utan svärd, utan gevär, utan militär erövring. De femtio miljoner muslimerna i Europa kommer att omvandla kontinenten till att bli muslimsk inom bara några få decennier'."

Andreas Malm menar, i ett svar till Åkesson, att Khaddafi är "en freak" som ingen muslim bryr sig om. Muslimer kommer för att rädda sina liv, inte för att erövra.
Att muslimer kan bli i majoritet i Europa är "fantasifoster", enligt Malm.

Jens Orback är av annan åsikt:
"Vi måste vara öppna och generösa mot muslimer och islam, för när vi blir i minoritet kommer de att göra likadant tillbaka mot oss." Jens Orback i Sveriges Radio P1 den 9 november 2004.

Andreas Malm är en gåta. Vad vill han?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,
Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

1 kommentar:

  1. varför skulle en person född i sverige av muslimska föräldrar automatiskt bli en shariaanhängare?? han kan lika gärna bli frisör-bög eller hockey-proffs. hela resonemanget om att muslimerna "tar över" bygger på ras och att individer är underställda den.

    SvaraRadera