söndag 22 februari 2009

Vem uppviglar vem? Vi eller muslimerna?

Youssef al-Qaradawi har nyligen hyllat Hitler (Nyheter 24 16/2 09) och påstått att förintelsen var Guds bestraffning av judarna. Hitler skulle alltså varit Guds fromma verktyg och handlat enligt Guds vilja.

– Detta var ett himmelskt straff. Vid Guds vilja, nästa gång kommer det att ske genom troende (muslimers) händer, sade han enligt Aftenposten. Islamsk Råd i Norge tar inte avstånd från uttalandena.
Verkligen uppseendeväckande åsikter. Men är han ensam om dem? Är han utfryst av den muslimska världen? Nej, han är chef för det Europeiska fatwarådet. Han har alltså gjort karriär inom den muslimska världen. Är det trots eller tack vare sina åsikter?
Redan 2004 vill brittiska politiker utvisa Qaradawi från Storbritannien för att han försvarat palestinska självmordsbombare. (SR):
"The Muslim Council of Britain som har bjudit in al-Qaradawi till en konferens om moderniseringen av islam har fördömt de politiska attackerna och beskriver honom som 'en förnuftets och förståelsens röst'."

I BBC gav han då sin syn på palestinska självmordsbombare. ”Det är inte självmord. Det är martyrskap i Guds namn”, sa han.

"Han förklarade att den sista utvägen för de förtryckta palestinierna är att spränga sig själv i luften. Självmordsattacker är den svages vapen och om palestinierna hade haft tillgång till stridsvagnar så skulle de ha använt dem, berättade den muslimske ledaren för den brittiska tevekanalen.

På frågan från BBC journalisten hur han kunde stödja självmordsbombare som dödar oskyldiga kvinnor och barn svarade han: 'Israeliska kvinnor är inte som kvinnor i våra samhällen. De israeliska kvinnorna är mer aktiva i den militära kampen.'

Kan påskynda lagförslag
Samtidigt som al-Qaradawi är på besök i London så gör den brittiska regeringen ett nytt försök med att kriminalisera uppvigling till religiöst hat. I onsdags lades ett omarbetat lagförslag fram. När lagen presenterades första gången efter 11 september drog regeringen tillbaka förslaget efter att ledamöter i överhuset uttryckt oro över att lagen skulle kunna hindra religionsfriheten och yttrandefriheten. Men denna gång kanske lagen går igenom tack vare al-Qaradawis Londonbesök och den fräna debatt som har följt."


Vem är det som uppviglar? Är det al Qaradawi, som uppviglar britterna till att hata islam? Eller är det britterna själva som uppviglar sig själva i att hata islam?

En ledtråd är väl att det alltid är majoritetsbefolkningen som är skurkarna. Så då är det alltså vi européer som uppviglar oss själva till att hata den "snälla" religionen islam?

Finns det någon rim och reson med lagar, som bara ska gälla en folkgrupp, men inte för andra?

Kan det vara så att jag begår ett brott just nu? Jag uppviglar mig själv och kanske även mina läsare till att hata islam?

Hur ska vi kunna samsas, när den ena gruppen tycker att självmordsbombare är Guds martyrer och den andrar tycker att de är mördare och bryter mot Guds bud?

Muslimen Ida D på FFF, ger sin syn al Qaradawi:

"Att en muslimsk ledare säger att folkmord på judar under denna tid var Guds straff, finns det i alla fall lite chans att tolerera: Inom alla abrahamiska religioner, vet vi att det onda kommer p.g.a. människans dåliga handlingar som Gud ville straffa. Judarna gick genom öknen i 40 år och blev slavar i Egypten p.g.a. Guds straff enligt Gamla Testamentet. Vi har många exempel i Gamla, Nya och Sista Testamentet (Koranen) som talar om Guds straff i liknande sammanhang. Teologiskt, går det att förklara på många olika sätt. Jag har träffat imamer och islamlärda som förklarade folkmord på bosniska muslimer som Guds straff. Men så vitt jag vet, inom islam, liknande händelser i första hand tolkas som prövningar av Gud."

Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!
Läs även andra bloggares åsikter om ,

1 kommentar:

  1. Svenskar är inte rasister tvärtom Invandrare måste lära sig språket och integrera sig i våra regler och värderingar.Annars utanförskap
    Svenskar undrar varför just dessa invandrare lyckats fly .De som blir kvar får kämpa och slåss för ideal ,rättigheter Europas historia så har det alltids funits krig.Lämna vänner i sticket och fegt fly undan.Friska invavdrar män som är kapabla att strida.Leva med vetskapen att vänner och familjer lider.Själv vakna varje dag utan att hjälpa till. Är omoraliskt.

    SvaraRadera