onsdag 4 februari 2009

Ska EU styra Sverige?

God natt, Sverige! skriver Nils Lundgren på europabloggen:

"Sveriges riksdag röstade ja till Lissabonfördraget. Mycket få av ledamöterna insåg vad de gjorde.
Svenska folkets rätt att styra sig självt försvann. Nu blir vi en delstat i Europas förenta stater."


Vår rätt att styra vårt eget land skänktes bort av riksdagen. FRIVILLIGT!? Man blir mörkrädd! Vad är det för idioter som sitter i riksdagen?

Så här skriver Lundgren:

"God natt, Sverige!

För några minuter sedan röstade Sveriges riksdag ja till Lissabonfördraget. Mycket få av ledamöterna insåg vad de gjorde. Svenska folkets rätt att styra sig självt försvann. Nu blir vi en delstat i Europas förenta stater. Vi är mindre än två procent av befolkningen i den unionen som skall bli en ständigt fastare union. Satt svenska folket uppe och tittade på riksdagens webbteve? Blir det upphetsade meningsbyten vid frukosten i morgon, hårda diskussioner under lunchen på jobbet?

Naturligtvis inte! Det bara blev som etablissemanget ville. Jämför hur det gick till när vi folkomröstade om euron. Hela folket deltog. Jasidan satsade mer pengar per väljare än George W Bush någonsin kunde drömma om. Men medborgare var engagerade och sa vad de tyckte. Det blev nej.

Nu blev det ja. Därmed är det slut!


Ska dessutom EU försöka tvinga Irland att rösta ja? Det hävdas av LaRouchrörelsen - EAP.:

"Enligt den italienska dagstidningen Il Sole 24 Ore utarbetades den 11 december en plan i EU-rådet i Bryssel, för att göra sådana ändringar i Lissabonfördraget att man kan vinna i en ny folkomröstning i Irland. Den irländska regeringen har gett klartecken till att hålla en andra folkomröstning före den 31 oktober nästa år. I gengäld ska regeln "en kommissionär per medlemsland" återinföras i EU-fördraget. För närvarande är antalet kommissionärer begränsat till 18, vilket betyder att många länder under långa perioder inte kommer att ha någon representant i "EU:s verkställande makt", dvs. kommissionen. Andra eftergifter är att Irlands militära neutralitet ska garanteras och att EU inte kommer att blanda sig i landets skatte- och familjepolitik.

Alla dessa eftergifter är dock ändringar i Lissabonfördraget; vilket betyder att alla EU-länder därför skulle vara tvungna att ratificera fördraget en gång till, vilket vore omöjligt. EU måste hitta en formel, genom vilken man, å ena sidan, lagfäster dessa garantier för Irland i fördragsform, men samtidigt, å andra sidan, hävdar att fördraget inte har förändrats.

En fullständig parodi på en rättsstat! Menar Lissabonfördragets förespråkare att detta EU-fördrag är demokratiskt endast av det skälet att man får rösta om det, om och om igen, ända tills det godkänns?"

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar