torsdag 26 februari 2009

Sd - bäst familjepolitik

Jag har letat förgäves efter en bra familjepolitik hos de sju riksdagspartierna. Så tog jag mig en titt på de "hemska" Sverigedemokraternas familjepolitik. Och vad fann jag? Jo den var så bra som om jag skrivit den själv!

Det börjar lovande: "Familjen är hjärtats fosterland" och "Den goda familjen skänker oss lycka och trygghet, den lär oss ansvar och moral, den förmedlar kultur och traditioner, ger oss identitet och tillhörighet och skapar kärlek och respekt mellan generationerna."

Sen talar man om hoten: "Sverigedemokraterna ser med oro på de senaste decenniernas samhällsutveckling där den traditionella familjens betydelse och familjelivets värden i allt högre utsträckning har kommit att ifrågasättas och nedvärderas av destruktiva krafter inom samhället."

Sen kommer det verkligt intressanta. Vad vill man göra? "Sverigedemokraterna vill avskaffa maxtaxan inom barnomsorgen och istället tilldela föräldrarna en summa pengar som står i rimlig proportion till den kostnad som kommunala barnomsorgen har för varje barn." Jag kunde inte ha gjort det bättre själv. Men det kommer ännu mer! "Partiet vill även införa ett extra grundavdrag per barn och år samt genomföra allmänna skatteminskningar riktade mot barnfamiljen i syfte att öka familjernas disponibla inkomst och på så sätt även skapa bättre förutsättningar för de föräldrar som själva vill ta hand om sina barn hemmet."

Ärligt talat, vad är det för "hemskt" med det? "Själva vill ta hand om sina barn i hemmet" det är ord som garanterat inte förekommer hos sossarna. Om de kunde, så skulle de förbjuda det. De tycks anse att det närmast är kränkande mot barnet att inte sätta det i dagis vid ett års ålder. De anser att mamman är usel att vårda egna barn. Konstigt nog godkänner de att kvinnor vårdar andras barn. Det är ok. Men egna? Nej!

Sossarna lovar att göra det omöjligt att ta hand om egna barn: "I vårt paket ersätts vårdnadsbidraget med en jämställdhetsbonus, utvidgad rätt till heltid och en förskola av hög kvalitet som sätter jämställdhetsarbetet i fokus."
Sossarnas barnpolitik är grotesk och rent människofientlig.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,
Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

3 kommentarer:

 1. Jag tycker att detta med jämställdhet har drivits in absurdum.

  Vi har en stipulerad myndighetsålder men i sossarnas ögon blir vi aldrig myndiga. Vi ska styras från vaggan till graven. Jag var hemma med mina barn när de var små och sedan jobbade jag deltid i många år.Detta blev jag straffad för när man gjorde om reglerna för pension. Plötsligt skulle man räkna sin genomsnittliga livsarbetsinkomst istället för de femton bästa åren.

  SvaraRadera
 2. Att styra folk från vaggan till graven råkar ironsikt nog vara det samma som muslimerna vill. Inte så konstigt att dessa två grupper har slagit sina okloka huvuden tillsammans...

  SvaraRadera
 3. Detta tar oss tillbaka till 40-talet där kvinnor är hemmafruar och totalt beroende av sina män som försörjare. Skitbra!

  Ser fram emot att se mina barnbarn "arbeta" som hemmafruar till lata män.

  SvaraRadera