lördag 28 februari 2009

EU-tokar

Olle Schmidt, Euparlamentariker för folkpartiet:
"Alltfler kommer till Europa för att söka den frihet de förnekas i sina hemländer. Dessa människor är en enorm tillgång, inte en belastning, om de ges rätt förutsättningar. De sociala oroligheter som blossat upp i Europa de senaste åren, mest märkbart i Paris 2005 men även nyligen i Malmö, har visat konsekvenserna av våra rigida arbetsmarknaders oförmåga att producera arbeten åt den invandrade befolkningen."
Han påstår att invandrarna är en "enorm tillgång". Samtidigt erkänner han att invandringen orsakar sociala oroligheter och att vi inte klarar av att "producera arbeten" åt invandrarna. Men då, Olle Schmidt, är det väl vansinnigt att ta in ännu fler?

Fredrik Malm, Riksdagsman, EU-kandidat för folkpartiet:
"Om vi blickar framåt kommer det att behövas mer arbetskraft i EU, och tittar vi utanför gränserna finns ett stort överskott av arbetskraft. Man behöver inte vara något geni för att förstå hur den ekvationen kommer att sluta. Men det handlar om att forma en politik som är rättvis. Det kommer att innebära strider med inskränkta högerpopulister och med högljudda fackföreningar. Det kommer att innebära en hård debatt med politiker i de medlemsstater som idag inte tar sitt ansvar."
Även Fredrik Malm påstår att vi behöver arbetskraft. Har vi inte tillräckligt många arbetslösa? De som motsätter sig en ökad invandring vill han käckt bekämpa. Och de medlemsstater som inte vill ta "sitt ansvar" vill han ta en "hård debatt" med. Om nu invandrarna vore en genväg till välstånd, varför slåss då inte alla länder om dem?

Läs även andra bloggares åsikter om ,
Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

1 kommentar:

  1. Man kan ju undra vad dom här politikerna Olle Schmidt och Fredrik Malm har för verklighetsuppfattning när de anser att dom här analfabeterna som kommer hit är en tlllgång.Och att det fattas arbetskraft i Sverige.Dom kan ju fråga Anders Lago i Södertälje han tycks ju ha nyktrat till i den här frågan.Här är verkligen två okunniga och naiva politiker,som medvetet ljuger för sin egen karriär.Tänk om dom kunde visa lite ansvar mot det svenska folket, i stället för att kräva det av andra länder

    SvaraRadera