torsdag 31 juli 2008

Vem är brottslingen? Kalle eller Muhammed?

Det är groteskt hur massmedia mörkar identiteten på brottslingar - när dessa är utländska - och hycklar att de är svenska. Därmed skuldbelägger man hela svenska folket. De framställs mer brottsliga än de är. Det är skamligt.

I dagens radio P1 gick ett program “Brott: Snattarna”

Det handlar om ett gäng grabbar som systematiskt ägnar sig åt butiksstölder. Det är känsligt, säger man, därför är vissa uppgifter ändrade. Pojkarna kallas “Isak” och “Erik”. Pojkarnas röster ersätts med en svensk röst utan brytning.

Vem tror man att man kan lura? Är det inte uppenbart att det är invandrarna man vill skydda? Det gör mig upprörd att man hellre lägger skulden på oskyldiga svenskar än på de verkliga brottslingarna.

Det är det här som, för ett år sedan, fick mig att kolla på Sverigedemokraternas partiprogram. Det var, i mina ögon, det bästa bland alla partiers.

4 kommentarer:

 1. Bra uttryckt. Du sätter verkligen pricken på i:et när du säger: "Därmed skuldbelägger man hela svenska folket". För visst är det så. När man kallar invandrare för "svenskar" för att skydda dem så ger man svenskar skulden för vad invandrare har gjort.

  Tack för din länkning! Har länkat tillbaka.

  Bästa hälsningar, Greger.

  SvaraRadera
 2. Robin_Shadowes20 augusti 2008 22:21

  Dom äldre som inte har datorer och internet låter sig nog luras och tror att förövarna är svenskar och fortsätter att rösta på sosseriet ända in i döden.

  SvaraRadera
 3. Om dom är svenska medborgare är de ju svenskar och då spelar det väl ingen roll vad man kallar dem?

  SvaraRadera
 4. Till Anonym: För min granne som blev rånad av en invandrare spelar det en stor roll att denna "man" fick lov att stanna här. För svenska tjejer som blir misshandlade och våldtagna av invandrare spelar det också roll.
  Som för gamla mormor med rollator som blir rånad.
  Jag tycker det spelar en stor roll. Invandrargäng för ett sorts krig mot svenskar. De säger att svenskar är så lätta att råna, de ger upp så lätt.

  SvaraRadera