onsdag 30 juli 2014

Motpol 对立: Asylpolitiken och dess följder

 Från bloggen Motpol 对立: Asylpolitiken och dess följder:
"Johan Westerholm är socialdemokrat och skriver ofta balanserat och intressant. [...] Westerholm skriver på Ledarsidorna.se:
Jag vill verka för att komma ur dagens situation där vissa kommuner står på randen till systemkollaps. Att vi har en situation där 50 procent av de nyanlända i arbetsför ålder först efter 7-11 år har ett jobb och är delaktiga i samhällsbygget är orimligt. För detta måste vi kunna ha en debatt med högt i tak och våga formulera problemen. Vågar vi inte se verkligheten, i alla dessa 163 kommuner som den är, så kommer vi aldrig kunna adressera en lösning.
Nu befaras det att en partikamrat, enligt Johan Westerholm, kommer lämna in en s.k. 15:2, dvs. begäran om uteslutning ur partiet. Om så sker är det ett tragiskt exempel på hur lågt i tak det är i Sveriges största parti. Men jag tror att det även är ett tecken i tiden på hur den svenska migrationsdebatten mår.
Sju av landets riksdagspartier är så upptagna med att markera mot det åttonde, att det blundar för konsekvenserna av sin egen politik. När små kommuner tar emot stora mängder asylsökande på kort tid, när Migrationsverket upphandlar boenden i rasande takt för att hänga med, får det effekter på den lokala väljaropinionen."
Jag bloggar för att få fram sanningen.

2 kommentarer:

 1. Vi måste inse att flyktingarna vi tar emot är inte människor som enbart söker trygghet, utan dessa är ekonomiska flyktingar som investerat stora pengar på att kunna få ta del av vår välfärd. Söker man enbart frihet och att inte bli förföljd så åker man inte till ett land som ligger i utkanten av vår planet när det finns tiotal närmare alternativ som också har fred och trygghet. Dom är ute efter dom ekonomiska fördelarna här i Sverige och har inga planer på att återvända oavsett om det blir fred. Dom är här för att stanna dessa förrädare som låter sina fattigare landsmän slåss och kräva att vi ska stå för notan medan dom leker aktivister från skattebetalarnas betalda datorer här hemma. Dom är ekonomiska flyktingar, inget annat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. En annan aspekt som inte får förbi ses är att vi måste sluta hjälpa den minoritet av flyktingar som faktiskt har pengar och har råd att resa till väst vilket inte är billigt, särskilt under kris tider vet vi historiskt hur res priser stiger. Vi måste hjälpa den hjältemodiga majoritet som antingen väljer att stanna eller inte har råd och möjlighet till annat så dom får mat, medecin och allt nödvändigt för att kunna överleva. Det går hungriga barn i katastrof områden medan vi mättar dom som faktiskt har en ekonomi redan. Att välfärds mata 100 000 ekonomiska flyktingar per år för miljard belopp som denna minoritet får dela på när miljoner av majoritets flyktingarna ( dom riktiga flyktingarna ) inte ens får i närheten av hälften av dessa ekonomiska flyktingarnas belopp att dela på är för jävligt på ren blå ögd svenska! Fakta hänvisar jag till dom olika blockens budget planeringar i frågan.

   Är en trött socialdemokrat som önskar vi tog frågan seriöst. Inte rasist utan realist!

   Radera