tisdag 15 maj 2012

Stå upp mot sharia - av Ingrid Carlqvist

 Stå upp mot sharia - det gör dig inte till islamofob!
Mycket bra skrivet på Sourze av Ingrid Carlqvist och Bahareh Andersson:
"När jag gifte mig med en svensk, kristen man fick jag höra att jag var en dålig muslim som smutsade ner islam. Jag fick till och med ta emot dödshot av svenska islamister. Sakta men säkert började det gå upp för mig att islamisternas religiösa krav inskränker svenskarnas frihetsrättigheter och att den svenska kulturrelativismen tillåter detta. 

Riktigt skrämd blev jag när jag såg Abdirisak Waberi, dåvarande ordförande för Islamiska förbundet i Sverige, i SVT-dokumentären 'Slaget om muslimerna'. Där säger han att flickor för att skydda sin oskuld inte får dansa och att månggifte är bra eftersom det förhindrar otrohet. Månggifte för män alltså, att kvinnor skulle få ta flera män är givetvis uteslutet i hans värld.

Ett år senare kom den totala chocken - då valdes samme Waberi in i riksdagen för Moderaterna. Hur var detta möjligt? Hur kunde mitt nya, fria och demokratiska hemland släppa in en medeltidsprofet i riksdagen? Hur länge dröjer det innan skoldanser blir förbjudna och månggifte för män tillåtet?

Jag beslöt mig för att agera. Jag ringde gång på gång till Moderaterna för att få Fredrik Reinfeldt eller någon annan ledande politiker att svara på vad en man som predikar dans-, musik- och sexförbud gör i deras riksdagsgrupp. Till den dag som i dag är har jag inte fått något svar.

Jag ringde då till de andra riksdagspartierna, men alla duckade. Ingen ville fördöma Waberis åsikter. Jo, en enda politiker höll med mig - Gudrun Schyman. Men bara tills jag föreslog henne att vi skulle skriva en gemensam debattartikel, då hoppade hon av.

Så går det till: i mitt gamla hemland Iran skulle politikerna hänga mig för att jag ställer de förbjudna frågorna, men här blir jag bara ignorerad. Av alla utom Tryckfrihetssällskapet.
"

Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

2 kommentarer:

  1. -Varför, varför, varför vill alla gapande islamistkramande kulturextremister byta frihet, jämlikhet och demokrati m.m, m.m mot ett liv i tvång, ojämlihet och förtryck?

    SvaraRadera
  2. Alla som vill ha Sharia borde dömas som Quislingar, eftersom det är förräderi mot våra barn, barn-barn och en kränkning av våra förfäder oss deras storartade gärningar att bygga ett bra land.

    SvaraRadera