tisdag 10 april 2012

Antisemitismen i Malmö - en frukt av muslimers vrede

Författaren Fredrik Ekelund är kritisk till SD. Trots det är han ovanligt klarsynt. Han skriver på sina "Blandade tankar" om hur de politiskt korrekta lägger locket på och inte törs tala om hur det verkligen är:
"Politisk korrekthet. På en middag för snart två år sen säger en vän, vars mor överlevt Auschwitz och fortfarande är i livet, att han kanske ”tänker rösta på Sverigedemokraterna”. Vi som sitter vid bordet håller på att sätta maten i vrångstrupen. Jag tror inte – men vet inte – om han verkligen gjorde det men med det han sa, satte han fingret på en av det moderna Malmös varbölder: antisemitismen och vilka som ligger bakom den. [...]

 Och då kommer vi till pudelns kärna – och min väns uttalande i början av denna text – ty antisemitismen i Malmö idag är inte i första hand ett resultat av högerextremism utan en frukt av unga, arga muslimers vrede. Detta vet alla i Malmö, varenda politiker. Men ingen säger det offentligt ty eftersom de i det här fallet ansvariga tillhör en minoritetsgrupp, är öppen kritik otänkbar. Invandrare och muslimer är per definition offer och kan därför aldrig, enligt den logiken, vara förövare. Så träder den politiska korrektheten in och lägger sig som ett lock över det hela, ett skydd mot sanningen. Alla vet hur situationen ser ut men ingen talar om den med verkliga ord."
Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

1 kommentar:

  1. Well I´ll be....Ska vi se det här som nåt slags närmande till uppvaknande ur förljugenheten.
    Gott att kunna andas för en sekund, tack för artikeln!!

    SvaraRadera