torsdag 15 mars 2012

Vilka skapar "vi och dom"?

Dagligen läser vi om sådant som Helena Palena skriver så bra om: "Åtta på en kvinna = Våldtäkten i Mariannelund!"
"I Mariannelund ska väl Emils lillasyster Ida dingla i flaggstången? Där ska väl inte en svensk tvåbarnsamma bli gruppvåldtagen av åtta män under en hel natt! Den grövsta våldtäkten i nordisk historia. Jag är så upprörd så jag tror jag spricker! 
Svenska folk: Var är ni? Hur länge ska vi tillåta att män som kommer hit och får asyl missbrukar ynnesten å det grövsta? Hur länge ska vi tåla skymfen? Hur kan afghanska män som får skydd här få bete sig på det här viset? Är det för att dom vet att det i princip är fritt fram?"
När vi läser sånt, gång på gång, är det underligt om vi känner vrede och vanmakt?
Men är det då vi som ger upphov till "vi och dom"? Nej!

Nu hör jag protester från "godhetskören". Svar: Utlänningar är kraftigt överrepresenterade när det gäller grova våldsbrott. Det är inte synd om dem och de ska utvisas. Hur länge ska detta få pågå innan det spricker?

Sweden Confidential skriver också om detta upprörande: "Astrid Lindgrens värld som bortblåst" och "Rättegången mot de åtta afghanerna i gruppvåldtäkten har börjat"

Yariv Helldén ger sin syn på "vi och dom" på Newsmill:
"Som en invandrare som har bott i Sverige i elva år så finner man tabun kring kritisering av invandringspolitiken vara väldigt märklig. Trots att vi bevittnar de enorma problemen som har skapats i våra förorter efter de senaste årens invandring så fortsätter man att bevilja uppehållstillstånd till människor utan att ta någon som helst hänsyn till den nuvarande situationen runt om i Sverige.[...] Det finns flera faktorer som avgör hur snabbt nyanlända får jobb och kommer ut i det svenska samhället. Ett av de viktigaste är dock språket och umgänge, men som det ser ut idag så kommer väldigt många invandrare hit från samma länder och bosätter sig där andra landsmän redan bor vilket resulterar i att det aldrig skapas något behov för dem att lära sig svenska och söka sig ut från sina egna områden. Resultatet av detta blir ett grupperat samhälle där människor som har bott här hela sina liv känner mer tillhörighet till sina föräldrars hemländer än vad de känner för Sverige. Man kan därför verkligen undra vilka av riksdagspartierna egentligen står för en politik som skapar ett verkligt 'vi och dom'."
Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar