lördag 18 februari 2012

Yttrandefrihet för alla - utom vissa?

Jag fick en kommentar:
"NÄTHAT OCH YTTRANDEFRIHET

Svenska Dagbladet har upplåtit sin Brännpunkt-avdelning åt en pastor och filosofie doktor i statskunskap. Hans s.k. debattartikel den 17/2 har följande inledning:

MEDMÄNSKLIGHETEN FÅR STRYKA PÅ FOTEN
Den svenska flyktingpolitiken har blivit hårdare de senaste åren. Vi som arbetar med och träffar några av de allra mest utsatta i samhället ser hur medmänskligheten har kylts ned. Flyktingar behandlas som kriminella. Var finns barmhärtigheten? skriver pastor Stefan Swärd.”

Härefter följer en närmast rasande uppgörelse med det vedervärdiga svenska folket: ”högerextrema”, ”främlingsfientliga”, ”högerpopulismen”, ”Sverige är i dag i det närmaste ett slutet fort när det gäller att ta emot flyktingar, inhumana och främlingsfientliga krafter har vind i seglen”, ”iranska och irakiska flyktingar som utvisas på löpande band”, ”inte låta de iskalla vindarna från Sverigedemokraterna och deras väljargrupper kyla ner medmänskligheten”.

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/medmanskligheten-far-stryka-pa-foten_6856401.svd

Artikeln slutar:

”På grund av alltför många kommentarer som bryter mot SvD:s regler har möjligheten att kommentera stängts av. /Redaktionen Brännpunkt”

Tydligen har någon av många hundra kommentatorer råkat skriva något i stil med JAG HÅLLER INTE RIKTIGT MED DOKTOR SWÄRD.

Vilket räckte för att försätta hela Svenska Dagbladets ledarredaktion i svimningstillstånd."

Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

1 kommentar:

  1. "Den som tar till svärd, skall med svärd förgås.
    Den som inte förgås med svärd, den förgås av sjukdom."

    SvaraRadera