torsdag 16 februari 2012

Frisläppt mördare - mördar igen

Läs även andra bloggares åsikter om , , Det svenska rättssystemet är humant - men bara för brottslingarna. Expressen: "Misstänkte mördaren dömdes till mord 1997"
"1997 dömdes 40-åringen till rättspsykiatrisk vård av hovrätten efter att 1996 ha mördat sin mamma som knivhöggs till döds i en villa i Tullinge.
Sonen var vid tidpunkten för mordet i behov av pengar och hade på mordkvällen i augusti 1996 åkt till sina föräldrar i första hand för att låna pengar, trots att han kände till deras motvilja mot att låna ut.
Hovrätten skriver i sin dom att den misstänkte sedan länge hade haft en hatisk inställning till sin mor. Bara en vecka innan mordet hotade han henne till livet. Han hade då ringt och sagt att han skulle "hacka ihjäl" henne.
Rättspsykiatriska utlåtandet visade att han hade begått brottet under en allvarlig psykisk störning, samt att han vid rättegången fortfarande led av allvarlig psykisk störning och var i behov av vård.
Han släpptes från Karsuddens rättspsykiatriska avdelning år 2000.
Mannen har sedan dess dömts för flera mindre brott så som stöld och skadegörelse, och släpptes nyligen ut efter att ha avtjänat fängelsestraff för stöld."
Först mördar han sin mor och bedöms som allvarligt psyksjuk.
Efter endast tre år anses han frisk och släpps fri.
Nu har han mördat igen. Denna gång sin far och dennes sambo.
Den "humana" makteliten är medskyldig till att mördare släpps ut och får möjlighet att mörda igen. Men eliten bryr sig inte om offren eller offrens anhöriga.
Man snyftar bara över de "stackars" brottslingarna. När ska detta vansinne upphöra?
Sverige är som en dålig parodi på en rättsstat.

Läs även andra bloggares åsikter om , , Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

1 kommentar:

  1. Exakt vilka menar du när du säger "Eliten" det låter bara som populistiskt uppviglande till hårda fängelsestraff.

    Dessutom går du säkrare på svenska gator än på gatorna i de länder där de sätter alla mördare på livstid eller avrättar omgående. I thailand får du exempelvis sitta inne ett helt år om de tar dig med en joint i handen.

    Jag vill inte att sverige blir en bananrepublik där man godtyckligt slänger folk i fängelse för minsta lilla. Men jag måste hålla med om att den rättspsykiatriska "vården" verkar fungera jävligt konstigt. Man blir aldrig frisk om man är funtad så att man kan hugga ihjäl sin mamma.

    SvaraRadera