tisdag 18 oktober 2011

Reinfeldt ger svenskföraktet ett ansikte

Reinfeldt avslöjar här sitt förakt för det svenska folket. Han menar att alla folkgrupper är värda att skyddas av lagen om hets mot folkgrupp - utom just den svenska. Det är svårt att definiera vem som är svensk. Att säga detta om någon invandrargrupp är otänkbart. 

Föraktet är tillåtet enbart när det drabbar svenskar. Åkesson frågar hur Reinfeldt ser på att det å ena sidan talas om allas lika värde och å andra sidan har vi lagar som ger vissa grupper ett särskydd.

Reinfeldt svarar att "vissa skyddsvärda grupper också kan vara viktiga att definiera ... att på det sättet hävda att det finns en grupp som skulle kunna definieras som svenskar, även om jag förstår att det är ett stort intresse i sverigedemokraterna att ständigt återkomma till den formuleringen, visar sig ju väldigt ofta vara svårt att sen definiera."

På frågan vad han vill göra för att svenskar, som är i minoritet i invandrartäta områden, ska få skydd mot rasism och kränkningar just för att de är svenskar, svarar Reinfeldt att sverigedemokraternas tankesätt bygger på ett "vi och dom-tänkande ... vad är i så fall svenskt ... skyddet mot den enskilde gäller ju alltid ... det behövs ingen hetslagstiftning till stöd för detta".
Är det likhet inför lagen eller svenskförakt?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,
Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

5 kommentarer:

 1. Ja detta är väl värt att fundera öäver och HELST göra något åt NU innan det är FÖRSENT ! Ord som "svenne" eller "svennehora" lär ju "förkomma" ganska ofta i vissa miljöer!

  SvaraRadera
 2. REINFELDT MOT SVENSKARNA

  Är det inte ganska uppenbart, att Sveriges statsminister och med honom hela Sjupartiet och samtliga svenska medieredaktioner drivs av en innerlig motvilja mot det egna landets ursprungsbefolkning? Allt Reinfeldt yttrar tyder på, att hans främsta mål inte är annat än att under förevändning av ”mångkultur” byta ut denna föraktliga befolkning mot vilka andra folk som helst.

  • ”Att det finns en grupp som skulle kunna definieras som svenskar - - - visar sig väldigt ofta vara svårt att försvara.” (Sveriges statsminister i riksdagen 10/12 2010.)

  • "Det sprids en sorts föreställning att det mångkulturella samhället inte fungerar. Och det ropas på stramare regler och kulturell likriktning. Våra motmedel måste vara att visa att det mångkulturella samhället fungerar bättre. Det är ett mer spännande och mer intressant samhälle.” (Sv.D. 29/11 2007.)

  • ”Jag är en typisk svensk. Min farfarsfar var frukten av en romans mellan en färgad amerikansk cirkusartist [loppcirkusdirektör] och ett lettiskt hembiträde. Det är svenskt. Blandat.” (Statsminister Reinfeldt inför M-stämman i Västerås 27-30/8 2009.)

  • "Ursvenskt är bara barbariet. Resten av utvecklingen har kommit utifrån.´ Det var statsminister Fredrik Reinfeldts lakoniska slutsats efter ett besök i invandrartäta Ronna i Södertälje på onsdagen. Det första utländska besöket som statsminister gick till Finland. Det första inhemska gick till assyrier-syrianerna i Södertälje.” (Nyhetsartikel i DN 15/11 2006.)

  • ”Jag vill gärna påpeka att de som lever på att driva upp ett vi- och dom-tänkande på ett i grunden hatfullt sätt att se på relationer mellan människor inte ska bli förvånade om sådant [t.ex. terroristattentat] händer.” (Statsminister Fredrik Reinfeldt om Sd enl. Helsingborgs Dagblad 2010-09-14.)

  • ”Nyheter i korthet: Polisen betraktar bombdådet i Stockholm som ett terrordåd. Statsminister Fredrik Reinfeldt är OROLIG FÖR ÖKAD FRÄMLINGSFIENTLIGHET och vädjar om tålamod.” (Avanza Banks hemsida 2010-12-13.)

  • ”De säger att tänk om det kommer polacker hit... men vakna, de är ju redan här.” (Fredrik Reinfeldt 15/2 2004.)

  • ”Det finns vi - det är då dom som är födda här i Sverige, och dom - det är dom som är utanför. För mig är det inte så världen ser ut, utan för mig utgörs Sverige och svenskarna av dom som här bor, och det är dom som är födda här och dom som har kommit hit senare i livet, och jag aktar mig för att göra den typen av gränsdragningar. – – – Sverige är redan multietniskt, mångkulturellt. Här finns alla världsreligioner företrädda. Det skapar i grunden - tycker jag - ett spännande samhälle, ett samhälle där vi lär oss tolerans inför olikheter, vilket jag tror är grunden för att förstå essensen vad som är mänskliga fri- och rättigheter.” (Fredrik Reinfeldt i frågestund i riksdagen 14/2 2011.)

  SvaraRadera
 3. För mig är det helt obegripligt att någon kan rösta på dessa helt sanslösa, ljugande, verklighetsfrånvända och svenskfientliga ryggradslösa amöbor till politiker som ska representera det svenska folket, som tillråga på allt inte finns....
  Kan någon förklara för mig att de fortfarande ligger över "riksdagsspärren"...!!

  SvaraRadera
 4. Reinfeldt måste vara den, genom alla tider, meste Sverigehatare som iklätt sig rollen som svensk statsminister!

  SvaraRadera
 5. Reinfeldt är trött och slut. Anders Borg säger sig inte vilja ta över, men han kan tvingas att göra det ändå. Man väljer inte alltid fritt som politiker. De år som kommer blir turbulenta. Att då som Borg prompt säga att han inte vill bli M-ledare är ett påstående rakt ut i luften.

  Kanske är det ett fall av, "man får inte svara ja i frågor som dessa, då blir det för spekulativt" men jag tror inte det.

  Reinfeldt är en hopplös, hjälplös jättebaby. "Gå, och låt oss slippa dig. I Guds namn, gå!" (Cromwell till Det långa parlamentet 1653)

  SvaraRadera