torsdag 15 september 2011

Kan snällismen mot främlingar leda till likgiltighet mot de egna?

Afghanska folket har det svårt skriver man på Flyktingbloggen, 11 september och de nya narkotikaflyktingarna:
"I Afghanistan tros drygt en miljon människor ha drivits från sin åkermark sedan den 11 september 2001, eftersom mäktiga klaner och krigsherrar med våld omvandlat dem till opiumplantager.
Minst en miljon människor svälter i tältläger och husruiner i Kabul så att fyra miljoner andra landsmän skall kunna få sin försörjning.
Men heroinet har också skapat flyktingar av människor som råkat haft resurser att fly till Sverige.
Sedan jag börjat jobba med asylsökande har jag träffat denna andra grupp människor som fallit offer för narkotikan.
De är lika okända och ignorerade av västerländska statsmakter som offren för överdoser inom EU.
En klient som jobbat inom Afghanistans narkotikabekämpningsbyrå att fotografera heroinodlingar blir beskjuten. Hans kollegor dör men han överlever och flyr till Sverige. Migrationsverket anser att han skall söka skydd hos afghansk polis."
"Vår utlänningslag är sedan länge utformad i andra världskrigets och det kalla krigets bakvatten. Den är utformad för att skydda mot etniska, religiösa och politiska förföljelser.
Den är inte utformad för att skydda en befolkning som flyr från en osynlig fiende som uppträder i alla sorters mänskliga skepnader, men endast drivs av vinstbegär till varje pris.
Den är inte skyddad mot en befolkning som angriper sig självt på samma sätt som varje heroinist angriper sig själv."
Jag lämnade denna kommentar:
"Bra skrivet om ett förfärligt problem.  Kan det finnas en intressekonflikt mellan godhet mot främmande folk och hänsyn till det egna landets ursprungsbefolkning?
Har ursprungsbefolkningen någon rätt att klaga om de tycker att invandringen blir för stor? Eller är de då bara egoistiska rasister, som makthavarna kan strunta i?
Finns det någon gräns för hur många invandrare Sverige förmår ta emot? Spelar det någon roll om våra barn och barnbarn blir i minoritet när de blir vuxna?  Har vi något ansvar för våra efterkommande?
Om den afghanska befolkningen kunde fördubblas på 30 år hur många år tar det innan muslimerna i Sverige har blivit den största folkgruppen och vinner makten i det sista demokratiska valet?
Men att ett kristet land skulle bli muslimskt är väl omöjligt? Trots att det hände i Libanon. Är det något att bekymra sig över?"
England är illa ute! Vi också!

Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

1 kommentar:

  1. Riktiga flyktingar tar man inte emot eller förvägrar dem TUT/PUT eller utvisar dem direkt. Däremot är analfabeter, krigsförbrytare, terrorister, TBC/HIV-sjuka och välfärds-parasiter hjärtligt välkomna till dårkistan Sverige.

    SvaraRadera