tisdag 16 augusti 2011

Svenskföraktet gjorde mig till nationalist

När makthavarnas hån mot den svenska kulturen blev uppenbar - då blev jag nationalist.
Ett exempel: 
Svenskföraktaren, Ann-Charlotte Marteus, skriver i Expressen:
"Alltså, den svenska kulturen - gör det nåt om den går under?"
"Men den arabiska kulturen är en urgammal, ofantlig skattkammare. Den svenska kulturen är lite mer som en - etta med kokvrå."
"Kawthars pappa Abbas brukade lära sina barn att recitera arabiska dikter utantill när de var små. Jag undrar, vad går igenom en kultiverad invandrares huvud när han bestämmer sig för att seriously adoptera den svenska kulturen?
Och får veta att han först och främst måste lära sig att älska juvelen i vår kulturella krona: Emil i Lönneberga."
Sorg, vrede och maktlöshet gjorde mig till nationalist.
Svenska radion, hur är den? Muslimska gudstjänster. Hallåor som inte kan prata svenska. Säger "fasánsfullt" och "bálkonglådor".

Muslimer har ett heligt uppdrag från sin gud att sprida islam till hela världen.
I Sverige möter de ett försvarslöst folk, vars ledare föraktar den egna kulturen.


För några år sedan, när jag ingenting visste om islam, trodde jag också att islam var en vanlig religion. Nu vet jag bättre. Att varna för ett långsamt smygande hot är otacksamt. Churchill varnade för Hitler. Ingen trodde honom. Förrän det var försent.

Att varna för islam är värre. Det fick Pim Fortuyn och Theo van Gogh erfara. Deras mördare begick sina mord för att tjäna sin gud. De tystade kritiker av islam. För detta utlovades de en plats i paradiset. Islamofobi är alltså ingen sjukdom. Det är en frisk rädsla för ett verkligt hot.

Islam är som nazismen fast smart nog att dölja sig bakom en religion.
Houari Boumediene sade i ett tal i FN, 1974, i min översättning:
En dag kommer millioner män att lämna den södra hemisfären och invandra till den norra. Men de kommer inte som vänner. De kommer som erövrare. De erövrar genom sina söner. Våra kvinnors livmödrar skall ge oss segern. 
Blågula Frågor återger Inger-Siv Mattsons brev, där detta citat nämns.
Även Ärkebiskop Kyrillos återger citatet i översättning.
Finns även på LookLex.
Jag slutar med ett citat från Winston Churchill:
"Ge aldrig upp – aldrig, aldrig, aldrig, aldrig, till något stort eller litet, stort eller obetydligt, ge aldrig upp förutom till övertygelser av ära och förnuft. Ge aldrig vika för våld, ge aldrig vika för fiendens till synes överlägsna makt."
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,
Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

1 kommentar:

  1. Texter som det där du citerar av Marteus är rätt vanliga. Och farliga.

    Med svepande formuleringar reduceras ett rikt kulturarv till barnboksnivå, det sparkas på och spottas på. Därför lär vi oss: kultur är inget givet, det måste värna, citeras, läsas igen och igen.

    Jag känner precis som du hur svensken i mig vaknar när Höga Vederbörande nedvärderar det svenska. Vreden vaknar, den heliga vreden! "Furor Germanicus"!

    Vi får fortsätta att varna för islam också. Tills de stiftar en lag om "förbud mot islamkritik"... risken finns även om jag är rätt positiv inför framtiden. Så länge internet är fritt segrar vi.

    SvaraRadera