fredag 25 mars 2011

Ska vi avskaffa Sverige?

 Birgitta Ohlsson skrev sin artikel Avskaffa Sverige! 2001. Så här skrev hon:
"Avskaffa Sverige! Blågula fanor, rojalistiskt fjäskeri och fosterländsk glädjeyra. I dag på den svenska nationaldagen förväntas vi som goda medborgare att uppmärksamma vår nation.[...]Det är dags för oss som kallar oss för världsmedborgare att damma av världsfederalismen som vision för en mer rättfärdig värld genom att sträva efter en global union med federalistiskt statsskick. Varje land ska avstå delar av sin nationella suveränitet."
Att Sverige ska avskaffa gränserna och låta alla komma hit, det tycker också Nätverket Ingen människa är illegal som...
"arbetar med att praktiskt stödja de människor som tvingats gå under jorden efter att ha fått avslag på sin asylansökan. Vi kräver permanent uppehållstillstånd åt alla som befinner sig i Sverige och vill stanna kvar här. Vi tror på en värld utan nationsgränser, en värld där ingen människa är illegal."
 Jag saknar Vilhelm Moberg! Han skrev i Svensk strävan, 1941
"Sverige är vårt, det är sex och en kvarts miljoner levande svenskars land. Men det är även de dödas land, deras som byggt upp det åt oss från början och lämnat oss sitt verk att förvalta och förkovra. De döda är åtskilliga millioner flera än vi. De har mycket att säga oss nu, och vi är skyldiga att lyssna till dem. Vi lyssnar till dem genom att minnas vad de uträttat och genom att värdesätta deras strävan. De kan icke mera värja sitt verk. Det åligger oss." Från Blågula frågor.
Kan det sägas bättre?
Sveriges utsatta läge uppmärksammas även utomlands. Som här av den klarsynte Pat Condell:

Lyssna på vad Pat Condell har att säga! (Videon från mittsverige100)

Birgitta Ohlssons artikel/Magnus Simonsson
Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

1 kommentar:

  1. En betydligt bättre idé vore att detronisera alla dessa hönshjärnor och ta ifrån dem alla maktbefogenheter. Sådana som Ohlsson och Reinfeldt borde dessutom genomgå en stor sinnesundersökning.

    SvaraRadera