torsdag 3 mars 2011

En nation utan gränser är ingen nation

Det var visst Ronald Reagan som sa:"A nation without borders is not a nation."
Jag tycker Fredrik Reinfeldt och hans kompisar borde tänka på det. Nu har de lierat sig Miljöpartiet (som vill ha helt öppna gränser) för att dela ut ännu mer av våra skattepengar till "nyanlända svenskar", denna gång för att ge sjukvård till de papperslösa och skola till deras barn. SvD skriver: "Historisk" enighet om migration
"Fredrik Reinfeldt väljer uttrycket 'stänga dörren', med tanke på Sverigedemokraterna.
- Vi som tror på att människor ska kunna röra sig över gränser och söka sig ett bättre liv någon annanstans har gjort den här överenskommelsen.
- Vi stänger dörren på det enda område som de egentligen bryr sig om och vill ha inflytande över."
Denne "statsman" leker med våra skattemedel för att reta Sverigedemokraterna. Och han verkar stolt över det.
 Moderaterna har dessutom tidigare varit motståndare till detta. Men man överger alltså sitt forna sunda förnuft för att kunna knäppa SD på näsan!
SvD skriver: Ett bakslag för Sverigedemokraterna:
"Moderaterna har fått överge några positioner, men bedömer att de samlade politiska fördelarna överväger. Men sakpolitiskt är uppgörelsen förstås framför allt ett bakslag för Sverigedemokraterna. Trots att partiet kommit in i riksdagen vrids politiken nu i en riktning som går på tvärs mot partiets linje. [...] enligt statsminister Fredrik Reinfeldt ett sätt att stänga dörren för de främlingsfientliga krafterna i riksdagen - läs Sverigedemokraterna."
Jag tycker det är ett bakslag för Sverige och ett sätt att stänga dörren för sunt förnuft i riksdagen.
Den läsvärda bloggen "Tradition och fason" skriver: Tragiskt regeringsbeslut om illegala migranter:
"Att det kommer kosta några hundra miljoner är naturligtvis en relevant invändning, men jag ser det egentligen som ett sidospår. Det centrala är att bevara den konsekventa statsmakten. Det är orimligt att ena delen av den offentliga administrationen med själ och hjärta arbetar för att utvisa en person, allt medan andra delar av administrationen gör allt för att försöker underlätta denna personens liv som gömd; allt från fri och obegränsad sjukvård till gratis skolgång och, om regeringens förslag röstas igenom, även rätten att starta företag(sic)."
Lyssna på den verklige statsmannen Winston Churchill, Fredrik Reinfeldt! (Musik "In the Mood")

Läs också Varjager's Weblog: Idag gick borgarna i spetsen för att avveckla Sverige som nation och folk.
Också Varjager: Beslut om "fri invandring" till Sverige?
 Merit Wager: Spontan reaktion från en migga:
"Syftet skulle alltså vara att 'stänga ute de främlingsfientliga' genom att säga att 'äh, den som inte har tillstånd får vara här ändå, fri skola och fri sjukvård och bilda företag också och jobba svart'."
Kan det sägas bättre? Läget är allvarligt, gott folk!

Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

4 kommentarer:

 1. sverigedemokraterna tjänar många röster på detta

  SvaraRadera
 2. Kommentaren innan mig har tyvärr rätt.

  Då jag var yngre avskydde jag SD och högerextrema. Nu när jag är i 30-årsåldern och har bott i Japan har jag sett hur ett välfungerande land ser ut. Ett land där man inte riskerar att rånas eller misshandlas om man går ute på kvällen. Ett land där kvinnor inte riskerar att överfallas och våldtas.

  Jag säger inte att invandring orsakar detta. Något som den oreglerade invandringen orsakar är splittring och rädsla. Ett vi och dom.

  Det är inte Sverigedemokraterna som orsakar ett vi och dom, det är invandringspolitiken med hopklumpning av invandrare från fattiga länder i områden som Rosengård, Rinkeby och Hovsjö. Områden där ungdomar tycker att de inte hör till Sverige och avskyr "svennar".

  Splittringen ökar nu alltmera, och min röst i nästa val kommer troligtvis att gå till SD. Denna "deal with the devil" var droppen som fick bägaren att rinna över.

  SvaraRadera
 3. Ja, Gaijin. När min granne blev rånad av en invandrare för några år sedan hade jag just upptäckt Sverigedemokraterna. Jag berättade för honom och han gick med direkt. Och lite senare jag med.

  SvaraRadera
 4. Migrationsuppgörelsen. Att bekämpa SD blir politiskt självändamål. Det är lågt. Sjuka svenskar är de tminsann inte så noga med!
  ---
  Gud och Sex

  SvaraRadera