lördag 26 februari 2011

Mångkultur fungerar inte, sa Harry Schein

Kjell Albin Abrahamson skriver i Skånskan: Europas ledare - exit multikulti :
"Det är i dagarna fem år sedan Harrys röst tystnade. Vi får nöja oss med hans böcker och en samling gulnade tidningskrönikor.
I boken Och vi som ville så väl (1996) skriver han: 'Det mångkulturella samhället fungerar ingenstans – det visar historien.' Jag minns hur jag hajade till vid läsningen och gjorde en tjock understrykning, utropstecken och frågetecken. Ett sånt påstående i mitten av 90-talet – när etnogullandet stod i zenit i Sverige samtidigt som kriget rasade som värst i det mångkulturella paradiset Jugoslavien – var verkligen att sätta sig på tvären. De senaste veckorna har alla Europas stora ledare sagt det, Storbritanniens premiärminister David Cameron, Tysklands förbundskansler Angela Merkel och Frankrikes president Nicolas Sarkozy: Multikulturalismen fungerar inte. "

En f.d Kristdemokratisk bloggare  tror inte heller på det mångkulturella samhället:
"Samtliga sju riksdagspartier manifesterade år 1998 en gemensam front för det mångkulturella samhället. Att ifrågasätta mångkulturen på den tiden ansågs inte politiskt korrekt. Olof Palmes polare Harry Schein (författaren och debattören) vågade ifrågasätta det mångkulturella i en artikel i Moderna Tider. Naturligtvis tog det fullständigt hus i helvete. Inte ens jag tror på det mångkulturella samhället."

 Schein om socialism:

Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

2 kommentarer:

  1. Jag har inte varit inne på din blogg tidigare, men förstår, att du är islamkritisk. Det är jag med, därför att jag är feminist och ateist. Men jag förstår av ditt bloggnamn - femina är latin för kvinna, nix = inte - att du tycker att kvinnor inte platsar i din värld (utom i sängen, gissar jag). Konstigt: islamkritiska(-hatare?) anklagar muslimer för att diskriminera kvinnor, homos, (judar sällan), samtidigt som de själva inte har - ska vi kalla det:varma känlor? - för självsäkra kvinnor, hbt-personer, (och hur är det med judar?).

    SvaraRadera
  2. Tror du har missuppfattat. Jag är kvinna och jag gillar män. Det jag inte gillar är manshatande feminister och de som anser att båda könen ska leva i mansrollen, lönejobba tills de stupar och låta staten ta hand om barnen. Sån är jag och alla kan inte gilla mig, det vet jag.

    SvaraRadera